Casey Lopes tweede speler bij The Hague Royals


Maandag presenteerde The Hague Royals met Sam van Dijk haar eerste speler voor het eerste team. Casey Lopes is na Van Dijk de nieuwste speler van de Royals tijdens het seizoen 2020-2021, indien de Royals een licentie voor de Dutch Basketball League bemachtigen. Casey is 23 jaar oud en een speler die op beide guard-posities uit de voeten kan. Hij heeft een lengte van 1.90 en is in Nederland aangekomen vanuit Sint Eustatius, waar hij vandaan komt.

Casey Lopes heeft high school gespeeld in de Verenigde Staten, en wel voor Western High School Auburn, tot 2015. In het seizoen 2015-2016 heeft hij een redshirt-seizoen gehad op Broward College. Na dat seizoen is hij teruggekeerd naar zijn thuiseiland, waar hij op het hoogste niveau van de eilandengroep toernooien heeft gespeeld. Afgelopen seizoen speelde hij voor Statia op Sint Eustatius. Casey Lopes heeft besloten om in Den Haag te gaan studeren, waardoor hij heeft deelgenomen aan de tryouts voor het eerste team van The Hague Royals.

Tijdens de tryouts heeft Casey veel indruk gemaakt als een echte teamspeler. Hij is een harde werker, die alles zal doen voor het team om succes te hebben. Hij brengt een flinke dosis fysieke en mentale kracht met zich mee op de guard posities in Den Haag, komend seizoen. Coach Bert Samson is dan ook erg enthousiast om met Casey te gaan werken. “Ik verwacht veel van het leiderschap van Casey. Zijn veelzijdigheid zal ons enorm gaan helpen. Hij is een ruwe diamant.”

Lopes: “Ik kijk ernaar uit om voor The Hague Royals te kunnen spelen. Ik kan bijna niet wachten om het veld te betreden en Den Haag te vertegenwoordigen, maar ook mijn eiland Sint Eustatius. Ik ben erg dankbaar voor deze kans om mijn professionele basketbalcarrière te starten, en ik zal er alles aan doen om het tot een succes te maken.”

Geef een reactie