Topsporters en verenigingen in de topspo(r)tlights (2)

In deze tijd van Corona en de bijbehorende beperkingen, wil Den Haag Topsport, een dienst die zich bezighoudt met de bevordering van de topsport in Den Haag, kijken wat onze topsportverenigingen en topsporters allemaal doen en hoe zij omgaan met de lastige omstandigheden. Wielrenner van topploeg Bora, Ide Schelling (22 jaar), berichtte Den Haag Topsport vanuit een trainingskamp met de ploeg in Oostenrijk.

• Hoe gaat het met je? Kom je de coronatijd een beetje door?
“Hallo allemaal in Den Haag. Met mij gaat alles goed. Het duurde in maart eventjes, maar toen ik de knop eenmaal had omgezet in mijn hoofd heb ik me prima vermaakt in Nederland en veel kilometers getraind. Het is natuurlijk niet het ideale eerste seizoen bij een nieuwe ploeg dat je wenst op deze manier, maar al met al ben ik goed en fit door de Coronatijd heen gekomen. Het was gelukkig mooi weer, dus dat maakt het trainen een stuk prettiger en gelukkig had ik een goeie trainingspartner in de Coronaperiode. Samen konden we prima op pad op afstand van elkaar, zeker in de eerste weken was het heel erg rustig overal.”

• Wat voor precieze gevolgen had deze bijzondere tijd voor jou?
“Zoals elke sporter kon ik natuurlijk geen wedstrijden rijden, waar ik me de hele winter wel op had voorbereid. Het seizoen wordt nu vervolgd en alles wordt opgekropt verreden in drie maanden. Dit betekent wel dat er alleen maar echt grote wedstrijden worden gereden.”

• Wat miste je het meest en wat waardeer je nu weer enorm nu je weer kunt trainen?
“ Ik heb eigenlijk altijd kunnen trainen in de afgelopen maanden. Wel miste ik het in de eerste maand om mijn vrienden te kunnen zien, zeker nu ik eens een keer thuis was. Want zo vaak komt dat ook niet voor. Maar goed, het mocht en kon nu eenmaal niet. Ik kon ook niet bij mijn team zijn, wat nu wel weer het geval is, dit heb ik gemist en waardeer ik nu zeker extra.”

• Heb je een advies voor alle Haagse amateursporters?
“We zijn bijna door de Coronatijd heen (hopelijk), Ik adviseer iedereen die in deze tijd fanatiek is begonnen met sporten het te blijven doen en vol te houden!”

• Hoe ziet je programma er de komende tijd uit?
“Doordat alle wedstrijden worden samen gepropt in drie maanden, rijd ik een stuk meer grote wedstrijden dan vooraf bedacht. Zo rijd ik nu in mijn eerste prof jaar drie monumenten, de ronde van Lombardije, Luik Bastenaken Luik en de Ronde van Vlaanderen. Ook ga ik naar Canada en staan er nog meer mooie wedstrijd op het programma. Ik begin met de Tsjech tour en ik heb er zin in!”

Bron: Den Haag Topsport

Geef een reactie