Twee regiogenoten in selectie EK wielrennen mannen op de weg

Hagenaar Ide Schelling (23-foto) en Voorburger Dylan van Baarle (29) zijn door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) opgenomen in de 8-koppige nationale selectie van het Europees Kampioenschap wielrennen op de weg voor mannen. Dit EK vindt van woensdag 8 tot en met zondag 12 september plaats in het Italiaanse Trento. Als kopman van de Nederlandse ploeg fungeert Bauke Mollema, de overige plekken in de selectie worden ingenomen door Niki Terpstra, Sebastiaan Langeveld, Koen Bouwman, Nick van der Lijken en Timo Roosen.

Schelling, renner van het Duitse Bora-hansgrohe, eindigde afgelopen weekeinde nog als tweede in het eindklassement van de Ronde van Noorwegen. Van Baarle vestigt momenteel de aandacht op zich in de Vuelta. Beide renners kunnen terugzien op een uitstekende Tour de France waarin ze uitgroeiden tot ‘klapstukken’ in het peloton.