Audio| Sporttribune in gesprek met Steffi van der Peet, kandidaat voor de Olympische spelen in het baanwielrennen

Steffi van der Peet, foto KNWU

Speciaal voor GirlPower Radio (en TV) maakt het team van Sporttribune een aantal speciale uitzendingen waarin PowerMeiden een plek krijgen.

De eerste in de serie die wij gaan maken was Steffi van der Peet.

Afgelopen woensdag was voor de makers van Sporttribune niet zo maar een woensdag. Het was een woensdag waarin Steffi van der Peet, een van Nederlands sterkste baanwielrensters, in de uitzending kwam.

Het bijzondere aan het gesprek met Steffi van der Peet is gelegen in het feit dat de makers van Sporttribune erbij waren toen zij als 8-jarige voor de eerste keer de Rijswijkse Sportprijs voor het talent van het jaar, in ontvangst mocht nemen. In een live uitzending van Sporttribune werden de prijswinnaars bekendgemaakt en sindsdien heeft Sporttribune het meisje, toen nog met vlechtjes, gevolgd.

Inmiddels 22 jaar en volwassen maar nog altijd aan de telefoon de spontane Steffie, is zij opgeklommen tot Team Oranje dat zich voorbereid op Parijs 2024 en moet zij twee teamgenoten van zich afschudden om naar die felbegeerde Olympische Spelen te mogen.

Sporttribune sprak met Steffi over vroeger, natuurlijk, maar ook over haar ontwikkeling tot wie ze nu is en, vanzelfsprekend, over haar kansen.

Topsporter pür sang zoals in dat interview bleek. Trots haar voor de microfoon te hebben gehad.

Luister het interview met Steffi terug via: