Ronde van Zuid Holland op 27 maart 2021

De organisatie van de 67ste Ronde van Zuid Holland heeft de datum van zaterdag 13 maart verplaatst naar 27 maart 2021. Koersdirecteur Hans Jansen noemt de Top- en Clubcompetitie daarvoor als reden. De start en finish blijven wel gewoon bij Kijkduin.

De 66ste ronde van Zuid Holland in 2019, werd plots afgebroken door ongekende windvlagen in de omgeving van Rotterdam, halverwege de koers van 180km.  Van de 143 renners waren er op dat moment nog 33 in koers. Afgelopen jaar is de ronde niet verreden en geheel van de koerskalender verdwenen.
Maarten Kooistra was de laatste winnaar van de 65ste Ronde van Zuid Holland in 2018.

De Omloop van de Glazenstad 2021 is afgelast in verband met de coronapandemie en definitief van de wielerkalender gehaald. De laatste winnaar in deze ronde was Rick van Breda in 2018.

Verslag en foto: Frank van Leeuwen Sportshoots.nl

Geef een reactie