Eurosport: “Tour smaakmaker Ide Schelling loopt deze zomer 50.000 euro mis”

Volgens sportzender Eurosport loopt de Haagse wielrenner Ide Schelling (23) deze dagen een bedrag van rond de 50.000 euro mis. Vanwege de huidige pandemie zijn er in Europa na afloop van de Tour de France dit jaar nauwelijks de voor de renners zo lucratieve criteriums. Ervan uitgaande dat Schelling aan twintig ‘rondjes rond de kerk’ aan de start zou zijn gevraagd, met een gemiddeld startgeld van 2.500 euro voor de 80 kilometer criterium wedstrijd, gaat dat Schelling volgens de wielercommentatoren van Europsport tijdens het live-verslag van de finale in Parijs, zo een 50.000 euro kosten.

Local hero
Ook de Mc Donald’s in Wateringen zal het betreuren dat er dit jaar geen Wateringse Wielerdag, waar ‘local hero’ Schelling zeker aan de start zou zijn verschenen, is. De renners zijn na drie weken wit brood, rijst met omelet en havermoutpap wel toe aan ander voedsel, en daartoe zijn de Mc Donald’s vestigingen de aangewezen plek. Overal waar criteriums worden gehouden zijn de locaties van de Amerikaanse hamburgergigant dan traditioneel de plek waar het peloton met de hele familie bij elkaar komt om kilo’s hamburgers te veroveren, maar dit jaar dus weer even niet.

Smaakmaker
Overigens zorgde Schelling, als debutant de eerste week de smaakmaker van deze Tour, voor de nodige positieve promotie voor Den Haag. In de eerste etappes met Schelling als drager van de bolletjestrui, had het afscheid nemende Belgische wielerverslaggever monument Michel Wuyts van Sporza, het langdurig over het voor een buitenstaander moeilijk uit te leggen verschil tussen een Hagenaar en een Hagenees.