Silicon Storks haalt twee punten uit het weekend tegen Pioniers

Na de 9-3 nederlaag afgelopen donderdagavond in Hoofddorp kwamen de Hagenaars dit weekend nog tweemaal in actie tegen Hoofddorp Pioniers in het kader van de degradatie poule in de Hoofdklasse.  Zaterdag leverde dat een 8-4 winst op en het duel op de zondag ging kansloos met 15-6 verloren.

Zaterdag

De ploeg van coach Eugene Henson nam gelijk in de 1e inning een 5-0 voorsprong  en via tussenstanden van 5-1 (2e inning), 7-1 (3e inning), 7-3 (4e inning) en 8-4 (7e inning) trokken de Hagenaars na negen innings uiteindelijk met 8-4 aan het langste eind.

In de eerste helft van de 8e inning werd het nog spannend, want de bezoekers slaagden erin om alle honken bezet te krijgen met nog nul uit. Maar pitcher Jayden Gonesh (vorige week nog Europees Kampioen geworden met het 023 team in Italië) slaagde erin samen met zijn veld om deze slagbeurt zonder kleerscheuren door te komen. Ook in de 9e inning hield Gonesh met zijn veld de rijen gesloten, zodat Storks een knappe 8-4 overwinning kon bijschrijven.

Derde honkman Sheadion Jamanika, eerste honkman Ibrahin Redan en rechtsvelder Kevin van Veen namen van de acht punten er zes voor hun rekening. Als startend pitcher begon Twan Naessens, waarna achtereenvolgens Joel Martis, Yerson Rosalina en Jayden Gonesh ook nog op de Haagse heuvel verschenen. Gezamenlijk gooiden zij 157 ballen waarvan er 92 als slagbal genoteerd konden worden, in een wedstrijd die ruim drie uur in beslag nam.

Zondag    

De wedstrijd in Hoofddorp begon nog voorspoedig voor de Hagenaars. Na de eerste inning stond de formatie van coach Eugene Henson met 3-1 aan de goede kant van de score, die in de 3e inning door de thuisploeg werd verkleind tot 2-3. Helaas net als in de wedstrijd van donderdag ging het opnieuw in de 4e inning faliekant mis. Gingen er donderdag zes mensen van de thuisploeg over de Haagse thuisplaat, nu passeerden er liefst acht mensen van de Hoofddorpers de thuisplaat zodat er na vier volledige innings een 10-3 stand op het scorebord stond. Na een tussenstand van 12-6 in de 6e inning stond er na acht en een halve inning een 15-6 eindstand op het scorebord.

Voor de Hagenaars begon Darryl Jamoena op de heuvel, waarna achtereenvolgens Obed Hernandez, Yerson Rosalina, Diairo Samboe, en Kevin van Veen ook nog de Haagse heuvel ‘beklommen’. Gezamenlijk gooiden de Storks pitchers 168 ballen waarvan er 83 als slagbal genoteerd konden worden.

Komende week staat het drieluik met DSS/Kinheim op het programma met op zaterdag 11 september het thuisduel (aanvang 14.00 uur) in Kijkduin.               

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Fred Reuling