Silicon Storks hervat competitie met nederlaag

Silicon Storks heeft na de break in verband met het Europees Kampioenschap, waarin Nederland voor de 24e keer in de historie beslag legde op de Europese titel, de competitie in de degradatie poule hervat met de eerste (uit)wedstrijd tegen DSS/Kinheim. Deze resulteerde in een 8-1 nederlaag.

In de 3e inning opende de thuisploeg de score door drie man over de Haagse thuisplaat te krijgen. Na tussenstanden van 5-0 (5e inning), 6-0 (6e inning) werd de stand in de 8e inning bepaald op 8-1. Deze stand bleef ook in de 9e en laatste inning op het bord staan.

Het enige punt voor de Kijkduin bewoners kwam op naam van midvelder Darren Winklaar. Voor de Hagenaars begon Twan Naessens op de heuvel waarna achtereenvolgens Jiairo Samboe, Obed Hernandez en Joshmar Doran ook nog op de heuvel verschenen.

Gezamenlijk gooiden de picthers van coach Eugene Henson 138 ballen waarvan er 74 als slagbal genoteerd konden worden. Met name in de periode dat Samboe op de heuvel stond ging het niet echt geweldig want zijn veld liet hem drie keer in de steek en er kwamen liefst vier mensen van de thuisploeg over de thuisplaat.

Het was een relatief ‘snelle’ wedstrijd die twee uur en 25 minuten in beslag nam. Komende zaterdag volgt het tweede duel in dit drieluik in Kijkduin op het Schapenatjesduin, aanvang: 14.00 uur.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief (Fred Reuling)