Vierde inning fataal voor Silicon Storks tegen Hoofddorp Pioniers

Silicon Storks dat de competitie als zevende afsloot en daardoor bij de onderste vier ploegen in de hoofdklasse eindigde, moet samen met Quick Amersfoort, Hoofddorp Pioniers en DSS/Kinheim uit gaan maken wie er volgend seizoen een niveau lager (1e klasse) moet gaan spelen.

De Hagenaars begonnen donderdagavond in Haarlem met de eerste wedstrijd van het drieluik tegen het in de reguliere competitie op zesde plaats geëindigde  Hoofddorp Pioniers. In de eerste drie innings  ebeurde er weinig en was de score nog niet geopend.

In de vierde inning daarentegen kwamen er liefst zes spelers van de thuisploeg over de Haagse thuisplaat en in de daaropvolgende vijfde inning voegden de Hoofddorpers daar nog eens twee punten aan toe zodat bij het begin van de zesde inning de thuisploeg met een 8-0 voorsprong aan deze inning begon. De ploeg van coach Eugene Henson bracht in de zesde en achtste inning  drie man over de thuisplaat middels punten van 3e honkman Brendly Martina en korte stop Biently Mercalina die twee Haagse punten voor zijn rekening nam.

Voor de Kijkduin bewoners begon Kevin van Veen als startend pitcher die in zijn periode op de heuvel vier mensen over de thuisplaat zag komen. Obed Hernandez, Renaigel Martis en Jiairo Samboe verschenen ook nog op de heuvel. Gezamenlijk gooiden de pitchers van de Hagenaars 156 ballen waarvan er 91 als slagbal genoteerd konden worden.

Komende zaterdag om 14.00 uur vind het tweede duel tussen beide teams in Kijkduin plaats.                  

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief (Fred Reuling)