Update foto’s|Storks pakt halve winst in tweeluik met Twins 2

Nadat de honkballers van Storks vrijwillig een stapje terug hadden gedaan door de hoofdklasse te verlaten voor de 1e klasse zijn ze dit seizoen met wisselende resultaten actief op dit één na hoogste niveau in Nederland. Dit weekend stond er een tweeluik op het programma met het tweede team van Twins uit Oosterhout.

1e Klasse

In tegenstelling tot de laatste jaren heeft de vereniging nu ingezet op zoveel mogelijk eigen jeugd die dan ervaring op kan doen in de 1e klasse. Een klasse  wat een besloten competitie is waaruit ‘voorlopig’ niet gedegradeerd kan worden. De financiële middelen om toch weer in de toekomst op het hoogste niveau uit te kunnen komen ontbreekt domweg in Kijkduin. Hoofdsponsor Silicon die jarenlang zowel de sofbaldames als de honkballers ondersteund heeft is ermee gestopt.

Zaterdag

In de eerste wedstrijd in Brabant gingen de Hagenaars nipt met 10 – 9 onderuit.

Zondag

De return zondagmiddag op het Schapenatjesduin in Kijkduin eindigde in een 14 – 4 overwinning voor de thuisploeg. Na een 0 – 1 achterstand in de 2e inning draaide de thuisploeg in de 4e inning de stand om in een 4 – 1 voorsprong die in de 6e inning werd  vergroot naar een 6 – 1 score. Na een 8 – 3 stand in de 7e inning en een 10 – 4 score in de 8e inning eindigde de wedstrijd na 9 innings in een 14- 4 overwinning voor de ploeg uit Kijkduin.

Reguliere stand

Storks neemt nu in de stand een middenmoot positie in met 16 punten uit 16 wedstrijden.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Andres Brødsjø