Khalid Choukoud mag naar de Spelen in Tokyo


Khalid Choukoud is door het NOC*NSF voorgedragen voor de olympische marathon van Tokio. Bij de mannen voldeden zes atleten aan de kwalificatie-eis voor de Spelen. Abdi Nageeye was de snelste van de zes en ook zeker van uitzending naar Tokio.

“Ik had een scherpe tijd neergezet, dus ik zat goed’, vertelt de Haagse atleet aan Omroep West. De Haagse atleet liep afgelopen voorjaar in het Italiaanse Siena 2 uur, 9 minuten en 55 seconden over 42,1 kilometer. Daarmee haalde hij de limiet van 2.11,30 ruim. “Ik ben alweer bijna op mijn oude niveau dat ik in Siena had. Ik ben conditioneel top. Laat de Spelen maar komen. Het enige waar ik me nu druk om maak, is of het doorgaat. De zware omstandigheden zoals luchtvochtigheid, smog en hitte in Sapporo liggen mij wel. Ik kan goed tegen de warmte dus de omstandigheden werken in mijn voordeel. Ik ga elke minuut vechten als een leeuw voor mijn land. Ik heb van een top tien-plek gedroomd en ik denk dat het erin zit”, besluit De Haagse atleet tegen Omroep West.