Top badmintontalenten Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar in halve finale

Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar, beiden toptalenten en opgenomen in team NL, spelen deze week een zeer sterk bezet toernooi in Spanje. De Haagse Alyssa Tirotsentono speelt naast eredivisie bij Dropshot uit Den Haag net als van der Aar ook in Denemarken. Beiden wonen op Papendal en zijn onderdeel van Team NL.

Goede start van het toernooi
Het duo was in de eerste ronde in twee sets veel te sterk voor het Spaanse duo Cuervas en Lorenzo en wist dat een ronde verder het nog sterkere Nederlands – Franse duo Jille Palermo stond te wachten. Na een ijzersterke eerste set die nipt met 21-19 werd gewonnen ging de tweede set naar de tegenstander met 21-14. In de derde set rechtte Tirtosentono en van der Aar de rug en wist het de wedstrijd met 21-16 binnen te slepen en een plek bij de laatste 8 te bereiken.

Kwartfinale van ongekend niveau
In deze kwartfinale, tegen het Engelse duo Hopton – Pugh, lieten de Nederlandse talenten zien waartoe ze in staat zijn. De 2-0 overwinning was al indrukwekkend te noemen maar dat de Engelsen slechts 23 punten scoorden was van ongekende klasse. Met dit resultaat werd zeer overtuigend de halve finale gehaald.

Nummer 1 op de plaatsingslijst
In die halve finale moet echt alles uit de kast worden gehaald als tegen het als eerste geplaatste Deense duo Magelund – Ravn wordt aangetreden. De Oranje talenten waren zeer blij na de gewonnen kwartfinale en gaan er alles aan doen om de finale te halen.

Top nog niet bereikt
Wij spraken kort met de manager van Tirtosentono Hans Agte (partner van Haagsetopsport.nl en hethaagsamateurvoetbal.nl) over de uitzonderlijke prestatie van Tirtosentono. Agte zei hierover het volgende tegenover deze website :

“Het is natuurlijk iets dat mij trots maakt dat Alyssa en natuurlijk ook Imke, laten zien waartoe ze in staat zijn. Alyssa investeert zo veel tijd en energie in haar sport dat ze het verdient dat het er op deze manier uitkomt. Dat dit haar plafond niet is, daarvan is iedereen om haar heen overtuigd. Ik kijk in ieder geval (met de nodige zenuwen) uit naar de wedstrijd van morgen”.