Dunlop DKC pakt nationale titel badminton door F.I.T. Almere te verslaan

In de Maasport in Den Bosch vond zaterdagmiddag de finale play-off Eredivisie Badminton tussen het Haagse Dunlop DKC en F.I.T. Almere plaats. Door een 5 – 1 winst pakten de Hagenaars de nationale titel. In 2015 was het voor DKC de eerste keer dat het landskampioenschap werd veroverd.   

Vooraf onderlinge wedstrijden

Als we teruggaan naar de onderlinge wedstrijden van dit seizoen beloofde de finale vooraf erg spannend te worden. In de hofstad versloegen de Hagenaars de Almeerders met 5 – 3. De wedstrijd in Almere eindigde in een 4 – 4 gelijkspel, maar beide teams traden toen niet in hun sterkste opstelling aan mede door blessures.

Finale ervaring

Het verschil vooraf qua ervaring was minimaal. De Hagenaars hadden tot nu toe zesmaal in de finale gestaan en de ploeg uit Flevoland had vijfmaal Eredivisie Finales achter haar naam staan. Zowel Dunlop DKC als F.I.T. Almere wisten slechts eenmaal de Eredivisie Finale winnend af te sluiten. Overigens was het de eerste keer dat de ploegen elkaar troffen in de Finale.

Wedstrijdbeeld

Gestart werd met de dubbels, de mannendubbel werd in 2 games gewonnen door Dunlop DKC. Mark Caljouw en Michiel Kruijt met 21 – 18 en 21 – 16 van Alex Vlaar en Dylon Wijlick van de Almeerse formatie. In de daarop volgende vrouwendubbel ging het Haagse duo Alyssa Tirtosentono/Marlies Baan met tweemaal 21 – 19 onderuit tegen de Almeerse dames.

Enkelspelen 1e ronde

In de mannenenkel wist Joran Kreekel van de Hagenaars  in 3 games (23-25, 21-14, 21-14) af te rekenen met Noah Haase van Almere. Jaymie Laurens versloeg in de vrouwenenkel Diede Odijk van de Flevoland bewoners in 2 games (21-16, 21-12). De stand was dus na 4 partijen 3 – 1 in het voordeel van Dunlop DKC.

2e ronde Enkelspelen

In de 2e ronde van de enkels  werden Mark Caljouw en Flora Wang namens DKC ingezet. Mark Caljouw was in 2 games (21-16, 21-13) te sterk voor Dennis Koppen en Flora Wang was in een spannende strijd in 2 games (21-15, 22-20) nipt te sterk voor Alida Chen. De 2 resterende mixdubbels werden vervolgens niet meer gespeeld.

Eindstand

Door de 5 – 1 score en het niet meer noodzakelijk afwerken van de mixdubbels pakte DKC Dunlop dus de nationale titel middels een 5 – 1 eindstand.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s/video’s: Ashton Tokromo