Silicon Storks zakt na goed weerwerk op zaterdag op zondag door het ijs

De honkballers van Silicon Storks zijn er dit weekend niet in geslaagd om punten te pakken tegen het Bussumse HCAW. Na de nederlaag afgelopen donderdag (5-7) volgden zaterdag (4-5) en zondag (1-12) opnieuw nederlagen waarbij vooral het verlies op zondag op eigen veld zeer teleurstellend was.      

Zaterdag

Zaterdag gingen de mannen van coach Eugene Henson op bezoek in Bussum en net als afgelopen donderdag trokken de Hagenaars ook nu weer nipt (5-4) aan het kortste eind. Met lefty Angela Nelmerson (23) op de heuvel, die pas enkele weken vanuit Curaçao in Den Haag is en vier seizoenen deel uitmaakte van de New York Mets organisatie en als prof actief was op Minor League niveau, hielden de Kijkduin bewoners tot de 5e inning de rijen gesloten en kwamen na een 2-0 achterstand in de eerste helft van de 6e inning zelfs op een 3-2 voorsprong die door de thuisploeg weer in de gelijkmakende slagbeurt geëgaliseerd werd. Inmiddels was Nelmerson op de heuvel vervangen door Joel Martis die al snel weer plaats moest maken voor Yerson Rosalina. Obed Hernandez was tenslotte de man die de wedstrijd voor Storks op de heuvel afmaakte maar in de 8e inning moesten de Hagenaars toch weer twee punten toestaan en konden daar in de 9e en laatste inning nog één punt tegenover stellen zodat er in Bussum uiteindelijk een 5-4 eindstand op het scorebord stond.

Zondag

Na op donderdag en zaterdag aangetoond te hebben dat de ploeg van coach Eugene Henson het veel hoger aangeschreven HCAW goed partij te kunnen bieden zakte de Kijkduin bewoners op eigen veld door het ijs. Aanvankelijk leek het krachtsverschil tot de 5e inning weer gering (stand 1-3) maar door  onnodig, deels weggegeven punten door veldfouten en verkeerde keuzes, stond er bij het begin van de 7e inning een 1-7 stand op het scorebord. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 12-1 nederlaag en noteerde de thuisploeg liefst zes veldfouten. Voor de bezoekers kwamen twee oud-ADO spelers in actie en wel startend pitcher Dennis Burgersdijk en 1e honkman Kevin Nieveld.

De thuisploeg had liefst vijf pitchers nodig om het karwei te voltooien waarbij startend pitcher Jayden Gonesh die het vier innings volhield nog de beste indruk achterliet.  Achtereenvolgens Gedryon Basilia, Joel Martis, Darryl Jamoena en Jairo Samboe kregen vervolgens nog negen punten te verwerken. Al met al na het goede optreden op Hemelvaartsdag en zaterdag een wedstrijd om snel te vergeten.

Komende week staat een drieluik op het programma tegen het Amsterdamse L&D, waarbij de thuiswedstrijd geprogrammeerd staat voor zaterdag 22 mei.             

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Fred Reuling