Silicon Storks begint drieluik tegen HCAW met nipte nederlaag

De honkballers van Silicon Storks zijn het drieluik tegen het Bussumse HCAW op het Schapenatjesduin in Kijkduin op Hemelvaartsdag begonnen met een nipte nederlaag. 

Twan Naessens (zie headerfoto) was voor de Hagenaars de startende pitcher en hield het vijf innings vol waarin hij slechts twee punten moest toestaan. Vervolgens kwam Obed Hernandez in de zesde inning op de heuvel bij een 0-2 achterstand, maar moest al weer vrij snel plaats maken voor Gedryon Basilia.

Lars Huijer, die voor de bezoekers als pitcher begon, hield de slagploeg van coach Eugene Henson knap in bedwang en kreeg pas in de 7e inning zijn eerste honkslag van aangewezen slagman Jeroen Berkhout tegen. De thuisploeg wist in de gelijkmakende 7e inning het eerste punt te scoren en bracht de score terug tot 1-3. In de 8e inning breidde de bezoekers de score uit naar 1-7, mede te danken aan een grandslam homerun (red. levert vier punten op) van Arthur Bonevacia . Hoewel de Kijkduinbewoners daarna nog vier man over de thuisplaat wisten te krijgen gaf het scorebord uiteindelijk een 5-7 eindstand aan. Een nederlaag tegen een tegenstander die in de stand een gedeelde tweede plaats inneemt achter koploper Curaçao Neptunus. De Hagenaars staan  in de stand gedeeld laatste samen met Quick Amersfoort.

Zaterdag wacht de uitwedstrijd in Bussum en zondag neemt Silicon Storks het op eigen veld opnieuw op tegen HCAW.             

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Fred Reuling