Dubbel puntenverlies voor Silicon Storks

De honkballers van Silicon Storks zijn donderdagavond in de uitwedstrijd tegen L&D Amsterdam niet alleen op het veld tegen puntenverlies aangelopen ( 10-0 nederlaag) maar hebben ook van de KNBSB (red. honk- en softbalbond) vier punten in mindering gekregen vanwege een administratieve fout waarbij een speler overgekomen van een andere vereniging niet als zodanig werd ingeschreven maar als nieuw lid werd geregistreerd, volgens zeggen zou dit mede te wijten zijn aan een hickup in het Sportlink systeem. Hierdoor neemt Storks nu de laatste plaats in de hoofdklasse in met tien gespeelde wedstrijden en min twee punten.

De ploeg van coach Eugene Henson bleef in eerste instantie onder aanvoering van pitcher Twan Naesens aardig overeind en keek na drie innings pas tegen een 1-0 achterstand aan maar op het pitchen van achtereenvolgens Obed Hernandez en Jairo Samboe kwamen in het Loek Loevendie Ballpark van het sportpark Ookmeer in Amsterdam daarna negen punten over de Haagse thuisplaat waar onder meer een homerun tussenzat van Denzel Richardson.  Aanvallend konden de Kijkduinbewoners geen potten breken en slaagde er niet in om op het pitchen van Tom de Blok en de laatste zevende inning op Naut Kragt ook maar in de buurt te komen van de thuisplaat van de thuisploeg.  

Komende zaterdag ontvangen de Hagenaars op het Schapenatjesduin in Kijkduin de Amsterdammers om 14.30 uur, waarbij mits negatief getest ook publiek bij aanwezig mag zijn.  

 Redactie: Rob Blankenstein
Fotograaf: Fred Reuling