Mark Caljouw loot gunstig op EK badminton

De Rijswijkse badmintonspeler Mark Caljouw (26) heeft gunstig geloot voor zijn eerste partij in het mannenenkelspel tijdens het Europees Kampioenschap dat volgende week dinsdag in de hoofdstad van Oekraïne, Kyiv, begint. Caljouw, uitkomend voor DKC, als vijfde geplaatst tijdens dit EK en nummer 29 op de meest recente ranglijst van de wereld badminton federatie, heeft in de eerste ronde een bye en moet het vervolgens in de tweede ronde opnemen tegen de ongeplaatste Oostenrijker Luka Wraber, de nummer 82 op de wereldranglijst.

Geen bye voor Joran Kweekel van het Haagse Drop Shot, maar ook voor de tweede Nederlander in het mannenenkel en nummer 116 op de wereldranglijst een op het oog gunstige EK-loting. Hij  moet het in de eerste ronde opnemen tegen de 20-jarige linkshandige Christan Savin uit Moldavië, de nummer 241 op de wereldranking.

Andere Haagse deelnemers zijn Robin Tabeling (DKC) en Alyssa Tirtosentono (Drop Shot).

Het toernooi duurt tot en met zondag 2 mei, de wedstrijden van Caljouw en Kweekel zijn, net als de overige wedstrijden in dit toernooi te volgen via: www.badmintoneurope.tv.