Driemaal winst in Kiev op Koningsdag

Op de eerste dag van de Europese Kampioenschappen badminton in Kiev was er driemaal winst voor de Nederlandse ploeg. In het Palace of Sports in de Oekraïense hoofdstad wonnen Joran Kweekel (foto) en de dubbels Debora Jille/Alyssa Tirtosentono en Ruben Jille/Ties van der Lecq hun wedstrijd.

Mannenenkel
Joran Kweekel (van het Haagse Drop Shot) mocht als eerste Nederlander het spits afbijten. De 22-jarige Kweekel begon wat moeizaam maar kreeg al snel de touwtjes in handen tegen Cristian Savin (WR-241) uit Moldavië. De Nederlander (WR-116) won redelijk eenvoudig met 21-10 en 21-8. Woensdag speelt Kweekel tegen Ade Resky Dwicayho uit Azerbeidzjan.

Mannendubbel
Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR-62) plaatsten zich voor de achtste finale door te winnen van het koppel Tomas Svejda/Jaromir Janacek (WR-87) uit Tsjechië. De Nederlanders waren met 21-9 en 21-11 de betere.

Vrouwendubbel
In het vrouwendubbel was er een overtuigende zege voor Debora Jille/Alyssa Tirtosentono (Drop Shot) (WR-75). De Nederlandse vrouwen waren met 21-13 en 21-8 te sterk voor Natalie Syvertsen/Solvar Flaten Joergensen (WR-235) uit Noorwegen. Iris Tabeling verloor helaas met haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser (WR-70) met 21-13 en 21-17 van het als achtste geplaatste Duitse koppel Linda Efler/Isabel Herttrich (WR-32).

Woensdag komt de rest van de Nederlandse ploeg voor het eerst in actie.