KZ geeft voorsprong weg, HGC pakt ruime zege

De hockeymannen van Klein Zwitserland waren op eigen veld tegen koploper Bloemendaal dichtbij een sensatie. Na een 2-0 voorsprong moest de Haagse ploeg in de slotminuut de derde tegentreffer incasseren: 2-3.

Al na elf minuten zorgde Klein Zwitserland voor een kleine stunt. Marco Miltkau en Aki Käppeler (uit een strafcorner) waren trefzeker tegen de koploper in de Tulp Hoofdklasse. Casper van der Veen en Tim Swaen (strafcorner) zorgden na een half uur spelen voor een 2-2 stand op het scorebord. Lang leken beide elftallen een punt over te houden aan dit duel. In de slotminuut zorgde (weer) Tim Swaen voor bedrukte gezichten aan Haagse zijde door de 2-3 binnen te slaan. Klein Zwitserland speelde 14 punten uit 20 duels bij elkaar.

Maico Casello maakt voor HGC verschil in eerste kwart

De hockeyers van HGC hebben in en tegen Rotterdam een ruim 4-0 zege behaald. Al na een kwartier stonden de Gazellen al met 2-0 voor door twee treffers van de Argentijn Maico Casella waarvan één uit een strafcorner. Vervolgens zorgden  Seve van Ass (ook uit een strafcorner) en Luuk van Duuren dat het Wassenaarse elftal met de drie punten uit de havenstad vertrokken. HGC blijft in de Tulp Hoofdklasse op een zesde plaats staan met 31 punten uit 20 duels.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto’s: Nic van Buttingha Wichers