HGC vrouwen verliest ruim, Hdm speelt gelijk

De hockeysters van HGC vecht voor levensbehoud deze laatste fase van de hoofdklasse competitie. Opponent Den Bosch kwam zaterdag door winst op SCHC en op basis van het doelsaldo weer op de eerste plaats te staan met evenveel punten als Amsterdam. De uitslag van 1-7 was daarom niet echt verrassend op de Roggewoning. Het bewijst weer eens hoe groot het verschil is binnen de hoofdklasse.

Binnen minuut op achterstand
Als je als underdog het veld op stapt tegenover de grootmacht uit Brabant, kun je jezelf ingraven en er een verdedigende wedstrijd van maken. Zeker als je al binnen een minuut op achterstand komt door een treffer van Joosje Burg van Den Bosch. Maar dat gebeurde dus zeker niet. Het antwoord van de Gazellen was: aanvallen! Ze hadden er lol in en brachten dat tot uiting in een mooi aanvallend spel.

Enige treffer
Je zag duidelijk dat Den Bosch met minder moeite meer resultaat wist te behalen. De achterstand liep in de eerst helft al op tot 0-3. Na bijna een half uur spelen kon Dirkie Chamberlain van HGC daar iets tegenover zetten door het benutten van een strafcorner. Dat zou ook de enige treffer blijven voor de thuisploeg.

Doelpunten in alle variaties
Een Velddoelpunt, twee keer een strafcorner en een strafbal. Alle variaties kreeg men in de tweede helft te zien. De meting met de kopploeg eindigde met 1-7. Toch zag je bij de speelsters van coach Robbert-Jan de Vos geen verslagen indruk. Strijdend ten onder kwamen ze met opgeheven hoofd het veld af. “Natuurlijk komen we tekort tegen dit team, maar vandaag zijn we toch weer een beetje sterker worden”, straalde er vanaf.

De hdm-vrouwen kwamen op het eigen veld aan het Theo Mann Bouwmeesterpad niet verder dan een gelijkspel tegen Oranje Rood. De Haagsen hadden zich al geplaatst voor de play-offs, maar wilden daarin een nog betere uitgangspositie hebben. Dat lukte zeer slecht in de eerste helft toen de Eindhovense vrouwen door Marlena Rybacha en Fiona Morgenstern bij rust  met 0-2 leidden. Hdm kwam na de thee langszij door treffers van Pien van Nes, die uit twee strafcorners toch nog voor een Haags puntje zorgde.

Redactie: Ronald Mooiman
Foto’s: Olaf Otten