HGC genadeloos scherp in derby

In de Hoofdklasse herenhockeycompetitie heeft HGC met 4-0 gewonnen van Klein Zwitserland

Omdat het terrein van de Steenbokken aan de Klatteweg in een kuil ligt was men bang dat de velden daar mogelijk langer last zouden hebben van de eventuele vorst. Zo werd besloten dat de wedstrijd niet alleen zou schuiven van zondag naar zaterdag, maar dat het van een thuiswedstrijd ook een uitwedstrijd zou worden voor Klein Zwitserland.

Maar deze trip naar de Roggewoning in Wassenaar pakte erg slecht uit voor Klein Zwitserland. HGC is goed in vorm en vanaf het eerste moment kreeg je het idee dat het team van KZ achter de feiten aan liep. Door een overtreding bij een strafcorner legde de scheidsrechter de bal bij Klein Zwitserland op de stip. Seve van Ass wist daar wel raad mee en kort in het eerste kwartier was het 1-0.

De tweede treffer kwam  opnieuw op naam van de aanvoerder van HGC. In het tweede kwart een benutte strafcorner: 2-0. Het spel van de uitploeg liep niet goed. Het lukte niet om een vuist te maken en de aanval zo op te bouwen dat het echt dreigend werd. Nog voor de rust wisten Douwe Vis en Karst Timmer de score voor de thuisploeg te verdubbelen (4-0). Na de rust kwamen de Steenbokken wel beter in het spel en werden er meer mogelijkheden gecreëerd. Echter niet genoeg om de geoliede machine van coach Paul van Ass in problemen te brengen.

Redactie: Frank van der Leer
Fotografie: Nic van Buttingha Wichers en Martin van Oostveen