HGC vrouwen hard onderuit op eigen veld

De hockeysters van HGC hebben zaterdag op eigen veld met 5-0 verloren van play-offkandidaat SCHC. Tegen het elftal uit Bilthoven hadden de Wassenaarse dames op De Roggewoning weinig in te brengen. Na treffers van Leurink, Zerbo, Dicke en Van Maasakkker was het pleit na de eerste helft al beslecht: 0-4.

Na rust verdubbelde Pien Dicke haar productie van de zaterdag door haar tweede treffer aan te tekenen. De 0-5 in Bilthovens voordeel was een teleurstellende resultaat voor HGC. De HGC vrouwen noteerden voor het eerst na vijf thuisduels het eerste verlies op eigen veld, terwijl SCHC eindelijk weer de punten kon ophalen in een uitduel. 

HGC zakt door het verlies naar een zevende plaats in de Hoofdklasse. SCHC staat nu op een derde plaats achter topclubs Amsterdam Den Bosch. Laatstgenoemde club won bij hdm met 0-2.

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Martin van Oostveen

Geef een reactie