VCC naar derde plaats door winst op ACC

VCC is door hekkensluiter ACC niet echt in de problemen gebracht. In Amstelveen werd het 191-140.

ACC was op papier een eenvoudige tegenstander (puntloos), maar VCC kampte met blessures, en gevaar voor onderschatting lag sowieso op de loer.

Gezien de weersverwachting lag het voor de hand dat het team dat de toss won – ACC- zou gaan fielden. VCC-opener Michael Levitt begon rustig, maar werd al na zestien runs gevangen. Een partnership van 58 voor het tweede wicket (Cedric de Lange 29) bracht VCC naar 82/2.

Met 64 runs was Gavin Kaplan wederom de backbone van de VCC-innings. Daarnaast waren er bijdragen van Noah Croes (28) en Michael Molenaar (27). Hevige regenval leidde tot onderbrekingen en inkorten van de wedstrijd. VCC kon in de slotfase van de innings nog wat runs toevoegen: 191/9 in de veertig beschikbare overs was de eindscore.

Innings ACC

De target werd voor ACC gesteld op 203 runs in veertig overs. VCC had een droomstart toen het Ben van der Merwe al op de tweede bal te pakken had. Behoudens Raza (27) en Izhaan Sayed (44) hadden de Amstelveense batsmen weinig in de melk te brokkelen. De jacht op 191 Voorburgse runs stokte op 140. VCC’er Mees van Vliet (3-23) werd qua bowlingcijfers zelfs nog overtroffen door Gavin Kaplan (3-12).

HBS wint, HCC verliest

HBS zag Sparta 197 runs maken (Julian de Mey 3-31), maar hoefde zelf slechts tot 193 te reiken door de regenregels. De Hagenaars maakten die runs in hoog tempo, vooral dankzij Lehan Botha en Tayo Walbrugh, die beiden een halve century op hun naam schreven.

HCC had het bij een stand van 117/9 aan een verzet biedende staart te danken dat er 148 runs in de boeken kwamen. Geen van de batsmen maakte meer dan 22 runs; Saqib Zulfiqar nam 4-39. In slechts 23.3 overs racete Punjab naar 150/4 dankzij de aanvallend battende Jonathan Vandiar, die vier vieren en zes zessen sloeg in zijn ongeslagen 56.

Stand Topklasse cricket: 1. Punjab Gh. 7-10, 2. HBS 7-9, 3. VCC 6-8, 4. VRA 5-7, 5. Excelsior 6-6, 6. HCC 5-5, 7. VOC 6-5, 8. Hermes DVS 5-4, 9. Sparta 6-4, 10. ACC 5-0.

Redactie: Patrick de Leede
Foto: Met 64 runs werd Gavin Kaplan topscorer voor VCC (foto: Catch of the Day BV)