ADO Den Haag begint oefenperiode met monsterscore tegen amateurs van Laakkwartier

ADO Den Haag is zaterdag de oefenperiode ter voorbereiding op het seizoen 2024/2025 begonnen met de traditionele openingsoefenwedstrijd tegen 3e klasser Laakkwartier. Met zes spelers die ook de afstraffing in de nacompetitie tegen Excelsior hebben meegemaakt begon de Haagse BVO aan de wedstrijd. Na een minuut stilte voor de deze week overleden Gerard Slager (86) die bestuurslid is geweest bij de Hagenaars en met rouwbanden voor de ADO spelers werd er afgetrapt. Binnen tien minuten stond er al een 0 – 4 stand op het scorebord waarbij de eerste treffer op naam kwam van Jort van der Sande. De rust brak aan met een 6 – 0 voorsprong voor de bezoekers.

Ander team

Na rust trad ADO aan met diverse andere spelers. Onder meer Granli, Sűrmeli en Vlak maakten hun opwachting. In de tweede helft kwamen er uiteindelijk nog drie doelpunten bij voor de selectie van trainer Darije Kalezić waardoor de eindstand op 0 – 9 bepaald werd.

Nieuwe aanwinst

Op deze zaterdag werd ook de naam bekend van de eerste aanwinst. Steven van der Sloot (22) en in z’n jeugdjaren al actief voor de Hagenaars komt de gelederen versterken. De in Kameroen geboren rechtervleugelverdediger komt transfervrij over van het in de 2e Bundesliga uitkomende Schalke’04 waar hij uitkwam voor het 2e elftal.

Gervane Kasteneer

Op het moment dat de selectie van Kalezić z’n oefenwedstrijd afwerkte aan de Jan van Beersstraat tegen Laakkwartier maakte Gervane Kasteneer (28), die het laatst actief was bij het Spaanse Castellón van trainer Dick Schreuder, zijn opwachting bij ADO O21 dat op De Aftrap oefende tegen FC Dordrecht O21. Kasteneer, op dit moment zonder contract,heeft na zijn ADO periode (2013/2017) bij diverse clubs in binnen en buitenland gespeeld (FC Dordrecht, NAC, PEC Zwolle, FC Kaiserslautern,Coventry City en Heart of Midlothian).

Eerstvolgende oefenwedstrijd

Komende woensdag oefent ADO tegen het Westlands XI op Sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk op het veld van 4e klasser VV Naaldwijk. Aanvang : 18.30 uur.   

Karakteristieken 

Laakkwartier – ADO Den Haag: 0 – 9  (0 – 6)

Scoreverloop : 6e min. 0 – 1 v.d.Sande, 7e min. 0 – 2 Schalk, 8e min. 0 – 3 Ideho, 9e min. 0 – 4 de Bruin, 28e min. 0 – 5 v.Mieghem, 38e min. 0 – 6 Esajas, 51e min. 0 – 7 Dijkhuizen, 70e min. 0 – 8 Houwaart, 84e min. 0 – 9 Őzcan

Scheidsrechter: Rob Wassink

Toeschouwers : ca. 2.000

Opstelling ADO Den Haag (1e Helft) : Wentges, Does, Esajas, Waem, Őzen, Vigen, v.Mieghem, de Bruin, v.d.Sande, Ideho, Schalk

Opstelling ADO Den Haag (2e Helft) : Wentges (60/v.d.Riet), Payn, Granli, Heesen, Boakye, Sűrmeli, Vlak, Karijowidjojo, Dijkhuizen (67/Maasland), Houwaart, Őzcan

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl