Beloften ADO Den Haag vrouwen doen PSV pijn met puntendeling

Op bezoek bij PSV hebben de beloften van ADO Den Haag Vrouwen de goede reeks wedstrijden na de winterstop voortgezet. De Eindhovense koploper van de Eerste Divisie (voorheen de beloftencompetitie) kwam met een puntendeling goed weg.

PSV onder druk

Met drie dit seizoen direct uit de meiden onder 16 naar de beloften overgehevelde spelers in de basis begon de Haagse ploeg op De Herdgang in EIndhoven ijzersterk. Geheel volgens plan werd PSV hoog op het veld onder druk gezet. Zo waren de gasten dominant en creëerden ook snel kansen. In de 9de minuut leverde dat een voorsprong op. Onder 17-international Victoria Boerboom vond Floor Bol en de als rechtsbuiten gestarte aanvaller sloeg direct toe: 0-1. De Eindhovenaren hadden moeite die degenstoot te verwerken, maar hoorden de eerste keer dat zij in het Haagse strafschopgebied doordrongen de scheidsrechter voor een penalty fluiten. Een week na haar debuut voor de hoofdmacht moest doelvrouw Fleur de Bruijn het hoofd buigen: 1-1.  Dat doelpunt leidde een mindere periode in. Weliswaar stond de Haagse defensie de thuisploeg geen kansen meer toe, van Haags gevaar was ook veel minder sprake.

Opnieuw bij de les

De rust gebruikten de trainers Bianca Koppers en Olivier Dijk om hun spelers  weer bij de les te krijgen. De meegereisde Haagse fans zagen hun favorieten na de thee weer meer controle krijgen en minder de lange bal gebruiken. Met nieuwe energie werd PSV wederom onder druk gezet. Siwa Kuprowska zorgde voor de bekroning door 10 minuten na rust de doelvrouw kansloos te laten met een lob, de eerste treffer in de Eerste Divisie voor de Poolse goalgetter: 1-2. Dit keer wist ADO Den Haag de voorsprong langer vast te houden. Halverwege de tweede helft profiteerde PSV echter van een niet goed weggewerkte voorzet: 2-2. In de slotfase kreeg vechtvoetbal de overhand en voelde de scheidsrechter zich geroepen meerdere keren naar geel te grijpen. De beste mogelijkheden bleven voor de gasten. Zij gingen net iets te gretig te werk om de volle winst mee naar de Hofstad te nemen.