Die Haghe wordt overtuigend kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse

Al in de 11e wedstrijd van de zaalcompetitie kon Die Haghe het kampioenschap afgelopen zaterdagavond binnen gaan halen. Het nog ongeslagen team van Niels van der Steuijt en Tim Abbenhuis moest het in de topsporthal van de Sportcampus tegen Pernix gaan waarmaken. Tijdens zo´n kampioenswedstrijd komen er altijd bijzondere spanningen vrij en Pernix was nog volop in gevecht tegen degradatie, dus het beloofde een mooie strijd te worden.   

Collectief 

Nadat de eerste spanningen verdwenen waren, was het Die Haghe dat in de 3e minuut de score opende. Pernix nam daarna brutaal een 1-2 voorsprong, maar dat was ook meteen de laatste keer. Die Haghe bleek een sterk collectief. De normaliter veelscorende dames van de bezoekers werden volledig in toom gehouden. Ook aanvallend bleek De Haagse formatie veel te sterk voor Pernix. Na de 5-4 liet ze geen spaan meer heel van de tegenstander en liep met 7 scores op rij uit naar de ruststand 12-5. 

Variatie 

Pernix mocht de score in de 2e helft openen, maar vervolgens liet Die Haghe aan het talrijk aanwezige publiek zien waartoe zij in staat zijn. De ene aanval was nog mooier dan de andere en ook verdedigend was Die Haghe heer en meester. Die Haghe scoorde 8 keer op rij en pas in de 38e minuut kon Pernix ook weer eens juichen. De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld en na het laatste fluitsignaal stond er een score van 24-10 op het scorebord, waarna spelers, staf en supporters samen een kamioensfeestje konden gaan vieren.

Stand 

Die Haghe is dus de onbetwiste kampioen en heeft nu nog wel de uitdaging om het zaalseizoen ongeslagen te blijven. Voor de degradatie is het wel weer super spannend. ZKV’32 won verrassend van KVA en Rohda verloor van Excelsior. Hierdoor heeft Pernix slechts 1 punt voorsprong op Rohda en ZKV’32.

Redactie: Die Haghe
Foto: Archief