Galavoorstelling beloften ADO Den Haag vrouwen

Niet voor de eerste keer dit seizoen verwenden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen de fans op Houtrust zaterdag op een doelpuntenfestijn tegen FC Utrecht.

Haagse druk te groot

Na de knappe comeback tegen Ajax (3-3) begonnen de Haagse beloften heel gretig aan de thuiswedstrijd tegen de Domstedelingen. Nog voor laatkomers hun plaats hadden ingenomen, opende Brigitte Franken uit de kluts al vroeg de score. Er waren nog geen tien minuten weggetikt, toen de man aan het scorebord opnieuw in actie moest komen. Franken stuurde op de rechtervleugel Iris Remmers weg en de topscorer liet zich door niets en niemand tegenhouden op weg naar de 2-0. FC Utrecht probeerde met snelle tegenaanvallen wat terug te doen. De Haagse defensie gaf daarvoor echter geen millimeter ruimte. Aan de andere kant had de Utrechtse afweer overwerk. Halverwege de eerste helft werd de druk te groot. Remmers onderschepte de bal, draaide zich vrij en vond met een perfecte lob de bovenhoek: 3-0. Domstedelijk crisisoverleg haalde niets uit. Remmers slalomde door de linies en Franken rondde meedogenloos af. Vijf minuten voor het rustsignaal was het nog eens prijs. Opnieuw lanceerde Franken Remmers en zij voltooide via de binnenkant van de paal haar hattrick: 5-0.

Volhouders beloond

Kort na de pauze wist FC Utrecht de spreekwoordelijke eer te redden. Na de nodige wissels stond de thuisclub niets meer toe. Op meer Haagse treffers bleef het wachten. Victoria Boerboom mikte naast. Na een fraaie combinatie tussen Jill van den Ende en Floor Bol stuitte Fien Leijdekker op de keeper. Een lob van Anne van Egmond ging net naast. De volhouders werden beloond toen Bol de bal in de slotminuut met een boog in de verste hoek deponeerde, eindstand :6-1.

Meiden O16 verdedigen koppositie met verve

Na twee uitzeges traden de meiden onder 16 van ADO Den Haag op Houtrust tegen de jongens onder 15 van Die Haghe aan als koplopers. Onder aanvoering van kleine generaal Sam van den Akker domineerde de thuisploeg het spel, maar dwong voor de rust te weinig kansen af. De gasten sloegen uit snelle counters twee keer toe. ADO Den Haag stelde daar een fraaie volley van Fenna van der Net (na een door Van den Akker met het hoofd verlengde trekbal van Annelieke Spijker) tegenover. Na de thee leek de lijstaanvoerder snel orde op zaken te stellen. Isis Kolfoort joeg de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising. Anne Vrolijk sloeg toe in de rebound na een poeier van Dina Poeday. En na een steel van Babette van Dijk vond Vrolijk de winkelhaak: 4-2. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar DIe Haghe maakte van slippertjes achterin gebruik om toch nog een punt uit het vuur te slepen: 4-4.Langeafstandsraketten van Milou de Vreede en Van der Net waren tevergeefs.

Meiden onder 17 te sterk voor Tweedeklasser

Op weg naar het kampioenschap in de Derde klasse G speelden de meiden onder 17 zaterdag in de achtste finale van het bekertoernooi tegen Tweedeklasser RKAVV. Aan de Kastelenring in Leidschendam waren de Haagse meiden ook voor deze tegenstander een maatje te groot: 6-0.

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Mirjam Franken