ADO doet wat het moet doen met een 3 – 0 overwinning op FC Den Bosch

Nu alle aandacht weer op de competitie kan, na de uitschakeling door NEC in de beker, was het Haagse publiek benieuwd of de ploeg van Darije Kalezić zondagmiddag in het Bingoal Stadion ook FC Den Bosch de baas zou kunnen blijven. Na een 1 – 0 ruststand trok de thuisploeg uiteindelijk met 3 – 0 aan het langste eind.

Eén wijziging

Ten opzichte van de bekerontmoeting tegen NEC Nijmegen had trainer Kalezić één wijziging doorgevoerd. Joel Ideho stond in de basis in plaats van Henri Koudossou wat de aanvallende intenties van de trainer aangaf.

Initiatief

Vanaf de aftrap zakten de bezoekers direct terug op eigen helft waardoor de thuisploeg direct het initiatief kon nemen. Al na ruim vijf minuten bood Daryl van Mieghem  met een voorzet een mogelijkheid aan Jort Van der Sande maar de Brabander kon net niet bij de bal. Nog geen minuut later bediende Van der Sande met een trap buitenkant voet, Van Mieghem die de bal met het hoofd meenam maar de bal te ver voor zich uit zag stuiten.    

Kansen

De Hagenaars bleven kansen creëren. Onder meer Ideho had het vizier niet op scherp staan toen hij bediend werd door Van Mieghem maar zijn kopbal vloog over het Bossche doel.

Thuisdebuut met een treffer

Na ruim een kwartier viel dan toch de openingstreffer. Jari Vlak, die zijn thuisdebuut maakte,  kreeg de bal op een meter of twintig van het vijandelijke doel uit een kort genomen vrije trap door aanvoerder Kürsad Sürmeli  voor zijn voeten en zag zijn schot in de linkerbenedenhoek verdwijnen (1 – 0).   

Bezoekers

De bezoekers die alleen maar gokten op een diepe bal op de snelle spits Kacper Seweryn Kostorz, hadden weinig in te brengen. Keeper Krisztián Hegyi wist een grotere achterstand te voorkomen na doelpogingen van Van der Sande en Ideho. Een schot van Che van grote afstand had een beter lot verdient maar de Bossche doelman bokste de bal uit de bovenhoek waardoor de thuisploeg met een 1  – 0 score de rust inging.       

2e Helft

Een tijd lang bleef de score ongewijzigd. Che was opnieuw dichtbij maar zag zijn schot net naast het doel verdwijnen. Na een uur viel dan toch de tweede Haagse goal. Uit een corner van Van Mieghem scoorde Henk Veerman met het hoofd de 2 – 0, wat tevens zijn zestiende competitiedoelpunt betekende. 

Derde Haagse treffer

Voordat de derde goal viel kwam de thuisploeg nog goed weg toen bij het aanbreken van het Haags kwartiertje Jaron Vicario zijn schot op de doellat uit zag spatten. Hierna zag Matteo Waem zijn kopbal gestuit worden door de paal en in de rebound die daarop volgde slaagde Ideho er niet in om de bal tegen het net te schieten.   

Terugkeer Derijck

Vijf minuten voor tijd was er nog een bijzonder moment. Onder luid applaus van het publiek was het de deze week eerder vastgelegde Timothy Derijck die voor der derde keer zijn opwachting mocht maken voor het thuispubliek.

Koudossou

In de tweede minuut van de extra tijd bepaalde de ingevallen Koudossou na een lange sprint van achteruit de eindstand op 3 – 0 door de bal in de verre hoek te schuiven.

Vrijdag naar Tilburg

Komende vrijdag staat in Tilburg de ontmoeting tegen koploper Willem II op het programma. Een wedstrijd die wellicht gaat bepalen wie de beste papieren heeft om aan het einde van de rit als kampioen de KKD af te sluiten.  

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Den Bosch
:  3 – 0. ( 1 – 0)

Scoreverloop : 16e min. 1 – 0 Vlak, 64e min. 2 – 0 Veerman, 90 + 2 min. 3 – 0 Koudossou

Gele kaarten : Ideho, Sürmeli (ADO Den Haag),Mulders, Kotzebue, de Groot (FC Den Bosch)

Scheidsrechter : Sander van der Eijk

Toeschouwers : 8.823

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, Asante, Waem, v.Hintum (76/Koudossou), Surmeli, v.Mieghem (76/v.Wolfgang), Veerman, v.sSane, Ideho (68/Schalk), Che (85/Derijck), Vlak


Opstelling FC Den Bosch : Hegyi, Mbete, Eddine Oulad-M’Hand (60/Ogbaidze), Groot, v.Grunsven, Vicario, Mulders (85/Barglan), Maas (61/Kalinauskas), Olver- Henning (85/Leijten), Laros (61/Kotzebue), Kostorz,

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Pepijn Sonderen