Update foto’s | Bekeravontuur ADO Den Haag eindigt in Nijmegen tegen NEC

ADO Den Haag heeft dinsdagavond in een uitverkocht Goffert Stadion Eredivisionist NEC Nijmegen niet kunnen verrassen. Na een 1 – 0 ruststand trok de thuisploeg uiteindelijk met 3- 0 aan het langste eind. Voor de bezoekers rest nu nog alleen de competitie waarin een terugkeer naar de Eredivisie een must is.  

Vroege achterstand

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Henri Koudossou anticipeerde niet goed op een crosspass van Calvin Verdonk en gaf een corner weg.  Na twee minuten lag de bal al achter doelman Nick Marsman. Uit de weggegeven corner genomen door oud-ADO speler Tjaronn Chery was het de Japanner Koki Ogawa die met een kopbal de 1 – 0 wist aan te tekenen.   

Geen verder spektakel 1e helft

In het verdere verloop van de eerste helft viel er maar weinig te beleven. De thuisploeg had een groot veldoverwicht zonder overigens nog tot echte kansen te komen. De Hagenaars namen in de laatste tien minuten meer het initiatief maar verder dan een afstandsschot van Justin Che, wat een gemakkelijke prooi was voor de Nijmeegse doelman, kwamen de bezoekers niet.

Sterk begin ADO na rust

Beide ploegen begonnen aan de tweede helft  met dezelfde elf. Gelijk na twee minuten kreeg ADO een kans. Koudossou sprintte zijn directe tegenstander eruit en zette de bal lag voor. Philippe Sandler werkte de bal met een sliding net weg voor de voeten van Daryl van Mieghem die al klaar stond om uit te halen.

Wissels en twee tegengoals

Na een kwartier pleegden beide trainers twee wissels. Vlak na het inbrengen van Alex Schalk en Joel Ideho ten koste van Van Miehem en Koudossou kwam de thuisploeg op een 2 – 0 voorsprong. Dirk Proper die vogeltje vrij stond in de zestien van de bezoekers had geen moeite om de bal tegen de touwen te jagen. Dik vijf minuten later was het Chery die oprukte met de bal aan de voet en vlak buiten de zestien de bal om Tyrese Asante heen krulde waarna de bal in de linkerbenedenhoek verdween (3 – 0).     

Zondag thuis tegen FC Den Bosch

Komende zondag (11 februari) komt ADO weer in actie dan komt FC Den Bosch op bezoek in het Bingoal Stadion. Door het puntenverlies in de voorbije speelronde van de concurrentie neemt de ploeg van trainer Darije Kalezić nu de tweede plaats in in de Keuken Kampioen Divisie.          

Karakteristieken

NEC Nijmegen – ADO Den Haag :         (1 – 0)

Scoreverloop :  2e min. 1 – 0 Ogawa,61e min. 2 – 0 Proper, 67e min. 3 – 0 Chery

Gele kaarten : Hansen (NEC Nijmegen), Che (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Pol van Boekel

Toeschouwers : 12.500

Opstelling NEC Nijmegen : Roefs, Verdonk, Nuytink, Sandler (77/Ross), v.Rooij, Hoedemakers (59/Rober), Proper, Sano, Chery (77/Olden Larsen), Hansen (71/Borges Sanches), Ogawa(59/Sow)

Opstelling ADO Den Haag : Marman, Che( 74/Christensen),Asante, Waem, v.Hintum (77/Absalem), Sürmeli, Vlak , v.Mieghem (61/Schalk) v.d.Sande, Koudossou(61/Ideho),Veerman(74/v.Wolfgang)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl