Timothy Derijck keert terug bij ADO Den Haag

(L-R)

Timothy Derijck speelt het restant van het seizoen opnieuw in het geelgroen. De Belgische centrale verdediger heeft op vrijdagmorgen een contract getekend tot en met 30 juni 2024. Daarmee keert Derijck voor de derde keer in zijn carrière terug bij ADO Den Haag. Derijck sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Darije Kalezic.

Timothy Derijck maakte al eerder, van 2009 tot 2011 en van 2014 tot 2016, deel uit van de selectie van ADO Den Haag. Verder speelde hij in Nederland voor Feyenoord, PSV, Utrecht en NAC Breda. In totaal kwam de Belg tot 225 Eredivisie-duels, waarvan hij er 143 voor de club uit de Hofstad speelde. In 2016 verruilde Derijck de Nederlandse velden voor die van onze Zuiderburen. In België speelde hij de laatste jaren voor KAA Gent, KV Kortrijk en Zulte Waregem. Bij laatstgenoemde is zijn contract eerder deze week ontbonden, waardoor de komst naar Den Haag officieel gemaakt kon worden.

Technisch directeur Joris Mathijsen over de terugkeer van Derijck bij ADO Den Haag: “Met de komst van Timothy is ook de laatste linie waarvoor wij een versterking zochten ingevuld. Timothy kent de club, inmiddels, als geen ander en past om die reden goed bij onze selectie en de fase waarin wij nu zitten.”

Foto Angelo Blankenspoor
Bron ADO Den Haag