HRC Xtreme wint van Lady Wasps. En overige uitslagen HRC

Lady Wasps – HRC XTREME

Na vertrek uit het mooie droge Den Haag kwamen de dames na een lange rit in een grauw, koud en nat Nijmegen. Na vorig seizoen hier verloren te hebben hadden de Haagse dames wat goed te make, echter zorgde de regen niet voor een goede start. De wedstrijd begon dan ook met een achterstand van 7-0 na een chaotische start van de wedstrijd. Xtreme weet het vuur nog aan te wakkeren en na een mooie sprint van flanker Sophie Henselijn is het prop Do Velema die de eerste punten op het bord weet te zetten met een rake conversie van Lisa Berding (7-7). Met deze gelijke stand gingen de teams de rust in.

De tweede helft blijft rommeling en aan beiden kanten vallen er blessures. Prop Do Velema lijkt de tweede try te drukken maar wordt helaas door de refferee afgekeurd. Xtreme houdt voet bij stuk en het is fullback Sabine van de Graaf die toch Den Haag op een voorsprong brengt met een rake conversie van Laura de Kempenaer (7-14). Xtreme probeert door de Nijmeegse verdediging te komen maar weet hier niet in te slagen. Als zij dan een penalty mee krijgt, besluit Xtreme voor de palen te kiezen. Laura de Kempenaer weet de eindstand, met deze penalty door de palen, te brengen op 7-17.