Onnodig puntenverlies ZVV Den Haag in de Maasstad! TC René Havermans: “We vergeten onszelf te belonen!”

ROTTERDAM – Afgelopen vrijdagavond moest ZVV Den Haag wederom met een gehavende selectie aantreden. Ditmaal tegen één van de titelkandidaten in de eredivisie futsal. Voorafgaand aan de beladen ‘futsal thriller’ wist ZVV Den Haag dat men flink aan de bak moest en iedereen 100% moest geven om het sterke Futsal Rotterdam te kunnen verslaan.

Zonder Priscilla de Vos (c), Sabrina Pufflijk, Ramona van der Harst en de lang geblesseerde Romy Scherpenzeel maar o.a. mèt nieuwkomer Mirthe Bos, de weer beschikbare Angelica Hertstein en keepster Lisa Franken had ZVV Den Haag een valse start!

Al in de eerste minuten van de eerste helft werd de 1-0 al binnengetikt door de Rotterdamse thuisploeg! ZVV Den Haag reageerde alert en direct! Angelica Hertstein tikte knap de 1-1 binnen na een geweldige Haagse aanval.

De aanvalsgolven in de eerste helft gingen over en weer. Amper een minuut later tekende Futsal Rotterdam de 2-1 aan! Na de 2e gele kaart voor dezelfde speelster moest de thuisploeg met een pion minder spelen. Na een Rotterdamse time-out en luttele tikken verder was het weer de beurt aan ZVV Den Haag. Het was notabene Priscilla Mesker die op de juiste plek stond om namens ZVV Den Haag doeltreffend af te ronden, 2-2!

De rust werd echter bereikt met een 3-2 voorsprong voor Futsal Rotterdam. Na weer onachtzaamheid in de Haagse ploeg. Het was een doelpuntenrijke en spannende eerste helft met bij vlagen aantrekkelijk futsal aan beide zijden. Aan beide kanten werden de nodige fouten gemaakt maar voor het publiek was het wel een vermakelijk duel tussen twee strijdende ploegen.

ZVV Den Haag begon de tweede helft zeer voortvarend. Sterker, na de zoveelste balverovering was het Larissa Boerenstam die de 3-3 binnenschoot! Wederom was men amper uitgejuicht of het was een minuut later catastrofaal voor ZVV Den Haag! Futsal Rotterdam sloeg genadeloos toe na een verslapping bij de bezoekers. Via een Haagse teen belandde de bal achter Lisa Franken, 4-3!

Ongelofelijk maar waar! Na de nieuwe voorsprong van de thuisploeg had nog voldoende tijd om langszij te komen. Kansen werden helaas niet meer benut. Andere aspecten dan goals maken vierden de boventoon. Helaas bleef het bij die stand.

Een onnodig puntenverlies dus voor een hard strijdend ZVV Den Haag voor de winst! Onder de bezielende leiding van teamcaptain Stef Valk heeft de vrouwenploeg van René Havermans & Jeffrey Brand keihard gevochten om de punten! Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Volgende week vrijdag speelt ZVV Den Haag thuis in Sporthal Hogeveld en ontvangt het de absolute titelfavoriet FC Marlène uit de Kop van Noord-Holland! Iedereen is van harte welkom!

GRATIS entree!

🔰 Wedstrijdselectie: Lisa Franken (GK), Shania De Vlieger (GK), Priscilla Mesker, Mirthe Bos, Stef Valk (CAP) Sylvana Den Boer, Bijlesfocus SK (Samia Kaaouane). Lara Notenboom, Larissa Boerenstam.

🔰 Niet beschikbaar: Ramona van der Harst, Priscilla de Vos, Sabrina Pufflijk en Romy Scherpenzeel.

Wedstrijdkarakteristieken

Futsal Rotterdam – ZVV Den Haag (v)

Eindstand 4-3 (3-2)

(1e helft)

3″   Futsal Rotterdam 1-0

5″   🔰 Angelica Hertstein 1-1 ⚽️

6″   Futsal Rotterdam 2-1

7″   🔰 Priscilla Mesker 2-2 ⚽️

11″  Futsal Rotterdam 3-2

Ruststand 3-2

(2e helft)

33″ 🔰 Larissa Boerenstam 3-3 ⚽️

34″  Futsal Rotterdam 4-3

Eindstand 4-3

NB. De arbitrage gaf in totaal 1×1 🟨 en 2×1 🟨 (dus 🟥) en 1x direct 🟥 aan 3 speelsters van Futsal Rotterdam.

Redactie en foto: ZVV Den Haag