Die Haghe wint ook van Pernix

De vierde wedstrijd van Die Haghe werd in Leiden gespeeld tegen de tot dan toe meest scorende ploeg Pernix. Tegelijkertijd was Die Haghe de ploeg met de minst gepasseerde verdediging. Dit beloofde dus een spannend duel te gaan worden.

Rijpe appels
Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo van de wedstrijd enorm hoog en vielen de doelpunten als rijpe appelen. Na amper 9 minuten op de klok was het 5-9 met een ontketende Naomi Mars en Bjorn Out die samen 7 van de treffers op zich namen. Pernix moest in de achtervolging en kwam terug tot 7-9, maar Die Haghe liep weer weg naar 9-12 in de 16e minuut. Daarna was het vizier bij Die Haghe even zoek en ook het spel werd wat slordiger in de passing. Pernix profiteerde dankbaar en nog geen 5 minuten later was het weer 12-12. De thuisploeg kreeg via een strafworp de gelegenheid om op voorsprong te komen, maar miste dit buitenkansje. Die Haghe nam toen het heft weer in handen en bracht de ruststand op 12-15.

Strijd
De 2e helft begon wederom met een aantal snelle doelpunten over en weer tot 16-19. Met 2 doelpunten op rij wist Die Haghe het verschil groter te maken: met nog 13 minuten op de klok was het 17-22. De strijdlust van die beide teams was heerlijk om te zien, maar het hoge tempo begon nu zijn tol te eisen voor wat betreft de afwerking. Pernix probeerde het nog wel, maar iedere score werd direct beantwoord. Voor het Leidse publiek was het leuk dat Celeste Split ook nog een paar minuten in het veld kwam en zij noteerde de laatste score. Die Haghe won verdiend met 21-27.

Stand
Door deze overwinning staat Die Haghe nog zonder puntverlies aan kop en laat concurrent Achilles achter zich door het minimale verlies tegen Vitesse (derde plaats op 3 punten achterstand). Pernix en KVA volgen daar weer achter. Excelsior behaalde de eerste winst en stijgt naar plek 6. Rohda en KVZ ’23 sluiten de rij.

Volgende week staat de derby Die Haghe – Achilles op het programma terwijl Vitesse thuis KVA ontvangt.