Beloften ADO Den Haag vrouwen lopen Kerstkrans mis tegen najaarskampioen

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen leken zaterdagmiddag lang op weg naar een goed resultaat tegen najaarskampioen PSV. Drie ongelukkige momenten beslisten daar anders over.

Goed begin

De Haagse beloften kwamen op Houtrust uitstekend uit de startblokken. Binnen een minuut trof topscorer Iris Remmers doel met een gave lob. Net als in de vorige wedstrijd tegen Feyenoord wierp een vlagsignaal van de clubgrensrechter roet in het eten. Daarna drong de najaarskampioen van de Eerste Divisie (voorheen de beloftencompetitie) de thuisploeg ver terug. De Haagse defensie voorkwam dat een vloedgolf aan Eindhovense aanvallen geen schade opleverde. Doelvrouw Loïs Wieringa dook tweemal een bal uit de hoek en zag ook de lat een keer redding brengen.

Doelpunt Leijdekker

En toen na ruim een half uur, sloeg ADO Den Haag aan de andere kant plotseling toe. Anne van Egmond speelde Brigitte Franken vrij op rechts, de volley van Remmers uit haar trekbal wist de Eindhovense sluitpost net uit de hoek te halen. In de rebound kende Fien Leijdekker geen genade: 1-0. De vreugde over dat doelpunt was nauwelijks bedaard, of er stond weer een gelijke stand op het scorebord. Haags protest over een duw in de rug van Wieringa was niet besteed aan de scheidsrechter: 1-1. Bij het rustsignaal moet PSV hebben gedacht dat kerst dit jaar vroeg was gekomen. Een ongevaarlijke vrije trap leverde door een Haagse fout toch een kans op, die prompt werd benut: 1-2.

Tweede helft

Aangeslagen maar niet geklopt kwamen de Haagse beloften met nieuwe moed uit de kleedkamer. Nu grepen zij het initiatief en zorgden voor de nodige dreiging voor het Eindhovense doel. Een inzet van Nikki van den Burg uit een corner van Remmers werd geblokt. Franken zag een schot gestopt. Haar kopbal uit een voorzet van Remmers leverde niet meer dan weer een hoekschop op. Van Egmond zette Remmers op het spoor van de gelijkmaker, maar de keeper was haar te snel af. Victoria Boerboom en Remmers probeerden het van grote afstand, maar zonder succes. Nog een voorzet van Remmers werd voor het hoofd van Franken weggebokst. Zo zag ADO Den Haag de inspanningen niet beloond. Toen Zoey Groenendijk in de slotfase na een grove charge geblesseerd van het veld werd gedragen, wist PSV wel raad met de daardoor plotsklaps geboden ruimte op rechts. Zeven minuten voor tijd was de strijd gestreden: 1-3.

Vallende ster bij meiden onder 17

De meiden onder 17, herfstkampioenen van de Derde klasse C, oefenden zaterdag tegen de jongens onder 15 van SVC ’08. In een duel van wisselende kansen kregen de gastheren eerst twee doelpunten kado, alvorens de meiden binnen twee minuten twee keer terug sloegen. Een streep in de hoek belandde als een vallende ster tussen de palen. Met een langeafstandslob was Jasmijn Windhorst twee keer succesvol. De thuisploeg liep vervolgens weer uit naar 5-2. In de slotminuut bepaalde nieuwkomer Fenna de Rooij (afkomstig van Espanol) uit een koel benutte strafschop de eindstand op: 5-3.

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol & Mirjam Franken