ZVV Den Haag vrouwen veel te sterk voor SC Klarenbeek

ZVV Den Haag Vrouwen 1 ging afgelopen vrijdagavond met 🚍 ‘Ut Breeje Durp’ op bekeravontuur naar het pittoreske lintdorp Klarenbeek dat valt onder twee (!) gemeenten Apeldoorn en Voorst.

De gemeentegrens loopt dwars door het dorp. In de schemerige omgeving slingerde de Haagse touringcar door de jungle van het Beekbergerwoud. De ‘BBB’ boerderijen leken in de duisternis elkaar af te willen troeven met mooi, mooier en mooist verlichte Kerstbomen. Voor de Haagse delegatie een schitterende lichtjes panorama in de steeds donker wordende duisternis. Klarenbeek kwam steeds meer naderbij en het mystieke dorp wekte indruk op de stadse buspassagiers uit de Hofstad.

Eenmaal aangekomen in de schitterende lounge waar de verlichte kerstboom een prominente plek heeft gekregen, werden wij vriendelijk verwelkomd door Gerard van de Beek & Wim Waanders, twee SC Klarenbeek vrijwilligers van het eerste uur! Met veel passie en trots vertelden zij de oorsprong en historie van hùn clubje! Hun story was indrukwekkend en werd nog eens geaccentueerd door de vriendelijke voorzitster van de vrouwentak, Mireille Scheerder. De ‘Daphne Koster’ van de Gelderse club. Met heel veel trots en passie verhaalt zij haar passie voor de club. Eén voetbalvrouw die weet waar zij over praat. De aimable beheerder van het 2,5 miljoen kostende multifunctionele sportgebouw De Pauw vertelt met trots dat de club met haar vele vrijwilligers vrijwel zelf de kosten voor de bouw van de sporthal heeft opgehoest. Apeldoorn en Voorst hebben de club daarin gesteund maar SC Klarenbeek heeft het merendeels zelf geflikt! Een hechte gemeenschap van clubmensen dus! Respect! Dit even terzijde.

De wedstrijd

ZVV Den Haag begon ietwat stroef aan het bekerduel. Aarzelend en nogal onwennig werd de gewenste speelplan uitgevoerd. Klarenbeek beet van zich af en verraste de eredivisionist met snelle counters en creëerde zelfs kansen. De Haagse goalie verkeerde in een prima vorm en wist een aantal doelpogingen van de thuisploeg voldoende te pareren. Door de absentie van Stef Valk werd ex-ADO speelster Priscilla Mesker aangewezen als teamcaptain.

Ondanks de prima excellerende keepster en gevaarlijke tegenstoten van de counterende hoofdklasser kwam ZVV Den Haag vrij snel op voorsprong. Het was wederom de pijlsnelle Larissa Boerenstam die de bal in de 0-1 binnen tikte. Ondanks de matige start kwam de Haagse ploeg toch binnen een kwartier op een comfortabele 0-3 voorsprong eerst van de voet van ex-ADO speelster Mirthe Bos en vervolgens wederom door de Haagse clubtopscorer Larissa Boerenstam met haar tweede goal van de wedstrijd! De rust werd bij die stand bereikt.

René Havermans & Jeffrey Brand maakten in de kleedkamer nog eens aan hun speelsters duidelijk dat er een tandje bij moest en dat er vrijelijker gespeeld moest worden. Mogelijk dat de score dan meer zou oplopen.

De tweede helft gaf in principe hetzelfde spelbeeld aan maar er werd minder onder spanning gevoetbald. De trefzekere Samia Kaaouane (Bijlesfocus SK) freewheelde als een voetbal hinde dwars door de hechte defensie van Klarenbeek. Sterker, dit deed zij niet eenmaal, niet tweemaal maar zelfs driemaal wist de Futsal styliste het net te vinden, 0-6! Een mooie bekerzege van ZVV Den Haag dat daarmee haar tweede bekerduel winnend kon afsluiten!

De terugreis was er één om niet vergeten! Met veel gevoel voor een plezierreis door een donker kilometerslange natuurgebied met veel verlichte kerstbomen werd uiteindelijk de snelweg heel snel teruggevonden. Een mooi bekeravontuur met mooie herinneringen aan het pittoreske lintdorp en trotse clubmensen en dorpelingen. SC Klarenbeek (dorp) bedankt! 🤩

🔰Na afloop werd de vertrekkende Sylvana den Boer onder dankzegging door HTC René Havermans met mooie woorden toegesproken en onder luid applaus uitgezwaaid.  

🔰Wedstrijdselectie

Lisa Franken (GK), Shania De Vlieger (GK), Priscilla Mesker (C), Mirthe Bos, Ramona van der Harst, Sylvana Den Boer, Samia Kaaouane, Lara Notenboom, Angelica Hertstein, Larissa Boerenstam. ✅

🔰Niet beschikbaar: Stef Valk, Romy Scherpenzeel, Priscilla de Vos, Sabrina Pufflijk✅

🔰Staf:

HTC René Havermans, ATC Jeffrey Brand, ATC Jeroen Bloemaert, TF Virginia Multem, TM Ulis van Maanen ✅

Redactie en foto: ZVV Den Haag