ADO vrouwen sluit 2023 af met ruim verlies bij Ajax vrouwen

De ADO vrouwen hebben op het complex De Toekomst in Amsterdam tegen landskampioen Ajax het jaar afgesloten met een 3 – 0 nederlaag.

Strafschop ADO

De bezoekers gingen goed van start. Na en kleine tien minuten kregen de ADO vrouwen een strafschop omdat Lobke Loonen (foto) in de zestien onderuit werd gehaald door doelvrouw Regina van Eijk. De regel dat degene op wie de overtreding is begaan niet de penalty moet nemen werd ook nu weer bewaarheid want Loonen zag haar inzet gekeerd worden door de Ajax goalie.

Voorsprong Ajax

Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Tiny Hoekstra  schoot na een voorzet van Romée Leuchter,  die ongelukkig werd verlengd door Lisanne van der Wal, de bal diagonaal in de verre hoek achter Barbara Lorsheyd. Vervolgens kwamen de Haagse vrouwen tot tweemaal toe goed weg waarbij eenmaal de lat redding bracht. Zo’n tien minuten voor het rustsignaal verdubbelde de Amsterdamse vrouwen de voorsprong. Leuchter ging goed om met een voorzet van Tiny Hoekstra en tekende de 2 – 0 aan. Vlak voor rust voorkwam Lorsheyd in het Haagse doel de derde treffer van de thuisploeg door goed in te grijpen.

2e Helft

Gelijk na de rust werden de bezoekers weer gewaarschuwd toen een inzet van Leuchter op de paal belandde. Na ruim een uur had Nikki IJzerman de kans om de anschlusstreffer te realiseren na een fout van Kay-Lee de Sanders van de thuisploeg. Helaas voor het team van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte benutte de aanvalster deze kans niet. In het volgende kwartier verzuimde de thuisploeg om de score verder op te voeren. Toch viel de derde Amsterdamse treffer alsnog. In de 77e minuut bepaalde Leuchter de eindstand op 3 – 0 opnieuw op aangeven van Tiny Hoekstra.

Eerst wedstrijd in 2024

Zaterdag 20 januari komt ADO vrouwen weer voor het eerst in actie. Om 16.30 uur is FC Utrecht dan de tegenstander in het Bingoal Stadion.

Kakteristieken

Ajax  – ADO Den Haag : 3 – 0  (2 – 0)

Scoreverloop : 8e min. Loonen (ADO DH) mist pen., 12e min. 1 – 0 Hoekstra, 34e min. 2 – 0 Leuchter, 77e min. 3 – 0 Leuchter