Die Haghe als ongeslagen koploper het jaar uit

De laatste wedstrijd van 2023 kwam de rode lantaarndrager KVZ `23 in de Sportcampus op bezoek en iedereen ging er van uit dat deze wedstrijd wel even gewonnen zou worden. Maar ondanks een laatste plaats, had KVZ in voorgaande wedstrijden wel laten zien makkelijk de korf te kunnen vinden. Het aantal tegendoelpunten was echter vele maten groter, dus deze wedstrijd tegen Die Haghe, de minst gepasseerde verdediging en meest scorende ploeg, leek een uitgemaakte zaak.

Verrassend

Het begin van de wedstrijd was dan ook verrassend te noemen, want na 2 minuten nam KVZ ´23 brutaal een 0-2 voorsprong. Dit werkte als een rode lap voor een stier, want Die Haghe begon hierna aan een sterke periode en scoorde meteen 5 keer op rij. Die Haghe kon lang aanvallen en veel schieten, waardoor het uitliep naar 8-3. KVZ kwam na 11 minuten spelen nog wel terug naar 8-5, maar de rest van de eerste helft gaf Die Haghe zoveel druk dat KVZ niet aan spelen toekwam. Aanvallend begon het nu echt te lopen aan Haagse zijde en bij rust was de wedstrijd met 16-6 eigenlijk al beslist.

Uitspelen

De 2e helft kon Die Haghe de wedstrijd dus lekker uitspelen maar KVZ ’23 begon net als de eerste helft met de eerste 2 doelpunten en bleef daarna tot 18-10 gewoon meescoren. De vrouwelijke Kanaries waren echter oppermachtig, scoorden er lustig op los en vergrootten de voorsprong naar 22-10. Ineens stokte de doelpuntenmachine en met 4 scores op rij dacht de tegenstander heel even dat er meer mogelijk was, maar Die Haghe liet dit niet gebeuren speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Uiteindelijk werd er met 28-20 gewonnen met maar liefst 19 vrouwelijke doelpunten waarvan Nienke Hoogeveen er als topscoorder 7 voor haar rekening nam.

Stand

Die Haghe is na 6 wedstrijden nog steeds zonder puntverlies en heeft 4 punten voorsprong op de nummers 2 KVA en Achilles. Excelsior is gestegen naar plek 4 na de overwinning op Vitesse en deze staat 5e. PERNIX en Rohda hebben 4 punten en KVZ ’23 sluit de rij met 1 punt.

Nu genieten van de kerstperiode en de jaarwisseling om dan op 13 januari de competitie te vervolgen!

Redactie: Die Haghe