ADO Den Haag vrouwen pakken de drie punten in Wormerveer bij AZ

De vrouwen van ADO Den Haag gingen zondagmiddag op bezoek bij de vrouwen van AZ. Op het trainingscomplex in Wijdewormer kenden de bezoekers uiteindelijk weinig problemen. Na een 2 – 0 voorsprong bij rust trokken de Haagse vrouwen uiteindelijk met 4- 2 aan het langste eind.

1e Helft

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg maar goed verdedigend werk van Daniëlle Noordermeer behoedde de bezoekers voor een achterstand. Nadat doelvrouw Femke Liefting de thuisploeg tot tweemaal toe voor een achterstand wist te behoeden was het Lobke Loonen (foto) die na een half uur uit een  corner van Nikki IJzerman met een kopbal de ploeg van het trainersduo Scholte/Vos op voorsprong wist te zetten (0 – 1). Vijf minuten later probeerde Manon van Raay het van afstand maar haar schot belandde in de handen van de Alkmaarse doelvrouw. Een paar minuten later kreeg de thuisploeg bijna een presentje door een te korte terugspeelbal van Bo Vonk maar Barbara Lorsheyd voorkwam dit door snel te reageren. Dik vijf minuten voor het rustsignaal bepaalde Nikki IJzerman de ruststand op 0 -2 nadat ze een voorzet van Loonen keihard tegen het net wist te schieten. Op slag van rust leek de thuisploeg terug in de wedstrijd te komen maar door een fantastische redding van Lorsheyd in het Haagse doel bleef de 0 – 2 op het scorebord staan.

2e Helft

Eigen doelpunt

Tien minuten na de hervatting werd de score op 0 – 3 gebracht. Uit een voorzet van Kayra Nelemans was de Alkmaarse Mirte van Bentum zo ongelukkig om haar eigen doelvrouw het nakijken te geven.

Haags kwartiertje

Bij het aanbreken van het Haags kwartiertje sloegen de Haagse vrouwen weer toe. Nu was het Nelemans (foto) die uit een vrije trap de vierder Haagse treffer liet noteren (0 – 4).

Verslapping

Met deze ruime marge dachten de bezoekers de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Maar de praktijk leerde anders. In de laatste tien minuten waren het achtereenvolgens Desiree van Lunteren (kopbal) en Floor Jolijn Spaan die kon profiteren van een foutje van Lorsheyd (bal niet klem) die de eindstand een dragelijker aanzicht konden geven (2 -4).

Stand Azerion Eredivisie

Door de winst voeren de vrouwen uit de Hofstad nu het rechterrijtje aan met 8 punten uit 6 wedstrijden.

Fortuna Sittard

Komende zaterdag (11 november) om 14.00 uur is Fortuna Sittard met de Belgische international Tessa Wullaert in de gelederen de tegenstander in het Bingoal Stadion.                

Karakteristieken :

AZ vrouwen – ADO Den Haag vrouwen :  2 – 4  (0 – 2)

Scoreverloop : 30e min. 0 – 1 Loonen, 39e min. 0 – 2 IJzerman, 55e min. 0 – 3 v.Lunteren (ed), 76e min. 0 – 4 Nelemans, 83e min. 1 – 4 v.Lunteren, 89e min. 2 – 4 Spaan  

Gele kaarten : v.Bentum, Mol, Colin (AZ), v.Oosten (ADO Den Haag)

Scheidsrechter :  Stefan van Westing

Toeschouwers :  ca. 200

Opstelling AZ : Liefting, Caprino, Stoop, Woons, Mol (86/Mollink), v.Bentum (63/Vette), Colin (86/Kruijthof), Boukakar (46/de Weegh), v.Lunteren, v.d.Most (46/Dekker), Spaan

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk (85/Pijnacker Hordijk), Noordermeer, Stoop, Nelemans (85/v.Egmond), Loonen (85/Burgers), v.Oosten, Douma (79/Susanna), v.Raay (79/Abali), IJzerman. v.d.Wal

Redactie: Rob Blankenstein
Archieffoto’s: Marc Klaui/ADOFans.nl