Beloften ADO Den Haag vrouwen geven winst bij Ajax uit handen

Ruim een uur leken de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdagmiddag op weg naar de tweede zege op Ajax van dit seizoen. Twee tegentreffers snel na elkaar en een derde opdoffer kort voor tijd beslisten daar anders over.

Goed van start

Op veld 10 van Ajax’ opleidingscomplex De Toekomst kwamen de Haagse beloften goed uit de startblokken. De tactiek om de Amsterdammers op eigen helft vast te zetten leverde in de vierde minuut balbezit op en spits Brigitte Franken zette haar ploeg direct op voorsprong: 0-1. Daarmee was de toon voor de eerste helft gezet. Ajax had veel de bal, maar de hoge Haagse druk dwong de ploeg vaak de lange bal te spelen en dat leverde niet veel kansen op. Toen doelvrouw Loïs Wieringa toch in actie moest komen, redde zij bekwaam. Haar ploeggenoten stichtten meer gevaar, maar tot meer treffers leidde dat niet.

Geen herhaling

In de tweede helft stelde de ploeg van de trainers Bianca Koppers en Olivier Dijk zich in op nog meer Engels voetbal van Ajax. De Haagse verdediging had daar geen overdreven veel moeite mee, terwijl de gasten in de omschakeling kansen bleven krijgen. In de 65ste minuut leidde dat opnieuw tot succes. Weer werd de bal veroverd op de helft van de hoofdstedelingen en nu was het Victoria Boerboom die de beloften uit de Hofstad liet jubelen: 0-2. Een herhaling van de zege op Ajax op de openingsdag van het seizoen leek in de maak. De thuisploeg wist echter snel iets terug te doen: 1-2. Dat was een tegenvaller, problematisch was dat de Haagse beloften snel daarna nog een onnodige goal incasseerden: 2-2. Een comfortabele voorsprong was zo in geen tijd uitgepoetst. Dat zorgde voor vertwijfeling en een verlies van controle. Lang bleef in ieder geval de gelijke stand nog op het scorebord staan. Kort voor tijd moest Wieringa echter voor de derde maal de trieste gang naar het net maken.

Winst en verlies meidenteams

Meiden onder 16

De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen incasseerden een fikse nederlaag tegen de jongens onder 15 van FC ‘s-Gravenzande: 6-0.

Meiden onder 17

De meiden onder 17 verstevigden de koppositie in de Derde Klasse G. Op Houtrust werd het vrouwenteam van Lyra met 4-1 verslagen. 

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol