Verdiende 5-1 thuiszege ZVV Den Haag Vrouwen op Exstudiantes Zwolle! Sterk optreden van de Haagse goalie Lisa Franken voorkomt meer Zwolse treffers

DEN HAAG – De swingende playlist van “DJ” Romy Scherpenzeel met de daarbij behorende klanken uit de robuuste geluidsboxen zweepte tijdens de warming-up de Haagse speelsters op tot een maximale hoogte. Het leek een voorbode voor een heuse futsal thriller. De nummer 4 EXS Zwolle heeft zich dit seizoen versterkt met Oranje futsal topspits Jessie Prijs. Niet de minste! ZVV Den Haag was dan ook vooraf gewaarschuwd! En dat op vrijdag de 13e!

De Haagse ploeg startte voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste minuten gaf Samia Kaaoune al haar visitekaartje af, 1-0! Zwolle schrok van die snelle achterstand en sloeg binnen een kwartier toe met de gelijkmaker, 1-1.

Daarna schakelde ZVV Den Haag over naar de overdrive door de opgelegde kansen ook te benutten. Via ‘aanjager’ Stef Valk en nogmaals Samia Kaaouane kwam de thuisploeg op een comfortabele 3-1 ruststand. Den Haag oogde fris en gretig en speelde met passie en lef! Zwolle zag haar doelkansen tot het minimum beperkt door uitstekend handelend optreden van uitblinkster Lisa Franken. De sluitpost van ZVV Den Haag verkeert momenteel in een absolute topvorm.

Na de ‘thee’ kwamen beide ploegen uitstekend uit de startblokken. Zwolle kwam een aantal keren gevaarlijk voor het Haagse doel maar niet meer dan dat. Soms met wat geluk belandde de bal niet achter de excellente goalie Lisa Franken. Den Haag daarentegen ging wel goed en efficiënt om met de geboden kansen. Via Larissa Boerenstam en teamcaptain Priscilla de Vos liep ZVV Den Haag uit naar een zeer verdiende 5-1 eindzege! (zie foto)

Na afloop van de gewonnen wedstrijd toonde coach René Havermans zich uitermate tevreden over het vertoonde spel van zijn speelsters en het behaalde resultaat.

Volgende week vrijdag gaat ZVV Den Haag naar Gorinchem. In ‘Oosterbliek’ moet het ijzersterke Zvg Cagemax worden bedwongen. Een lastige wedstrijd en een opponent van een zwaarder kaliber. Althans, dat is de verwachting.

Wedstrijdkarakteristieken

Scoreverloop::

(1e helft)

2”   Samia Kaaouane 1-0 ⚽️

10” EXS Zwolle 1-1

16” Stef Valk 2-1 ⚽️

18” Samia Kaaouane 3-1 ⚽️

Ruststand 3-1

(2e helft)

28” Larissa Boerenstam 4-1 ⚽️

35” Priscilla de Vos 5-1 ⚽️

Wedstrijdselectie 🟡🟢

Lisa Franken (K)

Shania De Vlieger (K)

Priscilla Mesker

Sylvana Den Boer

Ramona van der Harst

Samia Kaaouane

Stef Valk

Lara Notenboom

Larissa Boerenstam

Priscilla de Vos (A)

Sabrina Pufflijk

Niet inzetbaar: Angelica Hertstein

Geblesseerd: Romy Scherpenzeel

Staf:

HTC René Havermans

ATC  Jeffrey Brand

TV Virginia Multem

TM Ulis van Maanen

Junior TM Lorenzo Den Boer

Hostess: Jasmijn Lodewijk

Niet beschikbaar: TM Leo Den Boer

Redactie: U. van Maanen
Foto: Archief