HRC 1 wint van Hoek van Holland. HRC 2 verslaat Utrechtse Studenten

HRC1 vs Hoek van Holland1 werd – in verband met de WK kwartfinales- iets vroeger gespeeld dan gebruikelijk. de Haagse kwam in de 11e minuut op voorsprong door een try van Jasey van Kampen met conversie van David Weersma (7-0). Die laatste wist 4 en 7 minuten later ook  twee penalty kicks te benutten (10-0 en 13-0). In 22ste incasseerde HRC’s Victor Huurman echter een gele kaart en binnen 2 minuten profiteerde de Hookers van dat ondertal (try met conversie 13-7). In 31ste minuut lukte ze dat nogmaals (13-14). Maar na een lustig kickje van Jasey van Kampe wist deze het ovaal zelf over de trylijn te brengen en HRC ging met een kleine voorsprong de rust in (18-14)

Met nog geen 3de minuut op de klok drukte Jasey zijn 3e try. De conversie werd gemist 23-14. In de 10de minuut kreeg Liam Stone echter een gele kaart. Ditmaal wisten de bezoekers echter niet te profiteren. 5 minuten verder was het namelijk David Weersma die een penalty kick verzilverde (26-14). En zelfs toen Tui Manoa in de 23ste minuut ook geel kreeg gele hield David het hoofd koel want 6 minuten later scoorde hij Een drop goal (29-14) en dat flikte hij hem in de 36ste minuut nog een keer! Waar mee de eindstand op 32-14 kwam.

HRC 2 – Utrechtse Studenten

HRC startte niet meteen lekker op. In 11de minuut was de eerste try voor USRS. Conversie werd echter gemist. 0-5. 7 minuten later was het aansluiten en eroverheen voor het thuisteam (try door Flores Dullemond, conversie door Bas Michel 7-5). Maar in de 30ste minuut kwamen de Utrechtse studenten weer op voorsprong (try 7-10). Krap 5 minuten verder herhaalde Flores Dullemond en Bas Michel hun kunststukje en zo brachten ze HRC 2 weer op voorsprong (14-10). Weet 4 minuten verder was het Kick de Heer (man of the match) die het ovaal achter de lijn drukte en Bas Michel liet hem weer tussen de palen verdwijnen 21-10. Vlak voor rust benutte USRS een penalty kick zodat de teams met 21-13 de rust in gingen.

6de minuten nu rust noteerde Wiebe van der Knaap een try die Michel Michel weer converteerde 28-13 en drie minuten later was het de beurt aan Ruben Koster 33-13. In de 16de minuut zette USRS daar nog een try met conversie tegenover 33-20, maar in minuut 20ste minuut counterde Martin Hodecek (weer met conversie 40-20). Het spel bleef op en neer golven want in 33ste minuut volgde er weer een try voor USRS 40-25 en 5 minuten later de try voor HRC (Wiebe van der Knaap en conversie door Bas Michel. 47-25). Kort voor het einde (39ste minuut) gaf het thuisteam het slotakkoord (de tweede try van Ruben Koster met conversie) bracht de eindstand op 54-25.

Redactie: Annelies de Bosch Kemper