Die Haghe kan niet opnieuw stunten tegen KCC

De voorlaatste wedstijd reisde Die Haghe af naar Capelle a/d IJssel om KCC te gaan bestrijden. De thuiswedstrijd werd verrassend door Die Haghe gewonnen, maar zover liet KCC het dit keer niet komen: het won overtuigend met 24-12.

Slecht begin

KCC begon direct vanaf het begin met sterk aanvalsspel en kon de eerste 5 minuten met zeer lange aanvallen, veel doelpogingen en een sterke rebound snel naar 3-0 uitlopen. Die Haghe kon maar moeilijk onder de verdedigende druk uitkomen, maar wist desondanks wel met 3-2 de aansluiting te vinden. Hierna werd het spel vooral slordig in de passing. KCC wist hiervan te profiteren en bouwde het verschil steeds verder uit naar 11-5 bij rust, waarmee de wedstrijd al bijna beslist leek.

Verbetering

De tweede helft liet het zelfde spelbeeld zien en zodoende liep de achterstand op via 14-6 tot 17-8 halverwege de tweede helft. Pas toen, veel te laat natuurlijk, wist Die Haghe iets beter tot het eigen spel te komen en bleef het proberen om de stand dragelijker te maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 24-12 afgesloten.

Stand

KCC is dus verzekerd van de kampioenspoule na de zaalcompetitie, evenals HKC wat van Valto won. De laatste wedstrijd gaat het er dus voor Die Haghe en Valto om wie er direct degradeert of naar de promotie/degradatie poule gaat. Valto staat 1 punt voor wat inhoudt dat Die Haghe dus moet winnen om degradatie te ontlopen.