HRC Xtreme pakt verdiende zege op Breda na pittig duel

Zondag stond er een spannende wedstrijd op de planning voor Xtreme. HRC Xtreme en Breda hadden immers beiden nog geen wedstrijd gewonnen. Xtreme rook een kans: alles geven en dan drie weken rust.

Maar het leek anders te gaan lopen. In het begin van de wedstrijd maakte Xtreme een foutje met een penalty tegen tot gevolg. Breda koos voor de palen en kwam zo op voorsprong (0-3).

De Haagsen dames deden er een schepje bovenop en even leekt het dat prop Do Velema de eerste try zou maken, maar zij werd vlak voor de trylijn toch nog getackeld. De andere prop van de Haagse, Eva Peroti, reageerde echter attent met een ‘pick and go’ en drukte het ovaal alsnog achter de lijn (5-3).

Het ging hard tegen hard. Voor rust was het toch Breda dat met hun snelle lijn ook een try drukte (5-10).

Al snel na de start van de tweede helft kwam HRC Xtreme dichtbij de trylijn van Breda, maar onze dames hadden moeite door de verdediging van de bezoeksters heen te breken. Een mooie kick van fullback Hannah van Beukering en goed werk van het voorwaartse pack resulteerde in de teeede try van prop Eva Peroti (10-10).

Xtreme bleef druk zetten nu de winst binnen bereik leek. Na een aantal penalties in het voordeel wist Xtreme’s andere prop – Do Velema – de derde try te drukken. Lisa Berding raakte de conversie dit maal (17-10).

In laatste kwartier van de wedstrijd zette Breda alles op alles en bleef het beuken op de trylijn van Xtreme. Maar zonder resultaat: het fluitsignaal klonk en er steeg luid gejuich op. De eerste winst in de Ereklasse voor onze dames!