Beloften ADO Den Haag vrouwen weg kwijt tegen Feyenoord

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen lijken even de weg kwijt. Thuis tegen Feyenoord  op Houtrust was de ploeg zaterdag geen schim van de vroege koploper van de Eerste Divisie (voorheen de beloftencompetitie).

Timide

De Haagse beloften begonnen zo timide aan het duel op Houtrust, dat de gasten zich al snel helemaal thuis waanden. Pas na 10 minuten waagde Iris Remmers een eerste poging op het doel. Haar schot werd gestopt. Nog geen minuut later wist Ilham Abali de Rotterdamse doelvrouw wel te passeren. Haar inzet ging echter nipt naast. De regelmatige dreiging van Feyenoord resulteerde in de 15de minuut in een achterstand: 0-1. De thuisclub slaagde er daarna niet in de bakens te verzetten. De Haagse fans moesten het doen met een mislukte poging van Gina VIehoff om Remmers vrij voor het doel te zetten en een acrobatische volley over het doel van Nikki van den Burg uit een hoekschop.

2e Helft

De  thee veranderde helemaal niets aan het spelbeeld. ADO Den Haag had grote moeite om kansen te creëren en Feyenoord counterde naar hartenlust. Nadat een vrije trap van Victoria Boerboom door de muur was geremd, leidde een misverstand in de Haagse verdediging tot de snelle 0-2. De thuisploeg leek daarna het hoofd al in de schoot te leggen. In de 70ste minuut moest doelvrouw Loïs Wieringa voor de derde maal vissen. Alleen via een vrije trap van Nikki van den Burg was een tegentreffer nog dichtbij. De bal schampte via de Feyenoord-muur naast.

Meiden onder 17 stomen door

Na een prima midweeks oefenduel met de leeftijdgenoten van Sparta (2-2) kwamen de meiden onder 17 van ADO Den Haag in de volgende wedstrijd in de Derde Klasse van de vrouwencompetitie wat minder overtuigend voor de dag. Het krachtsverschil met Zwaluwen vertaalde zich in Vlaardingen in een half dozijn voltreffers. Sacha Horsman, Maira Boosman (2), Inge van Lenthe, Amy Dekkers en Katja Piay troffen de roos.

Meiden onder 16

De meiden onder 16 oefenden tegen Feyenoord onder 16 en verloren met 4-1. Lina Denguir redde de spreekwoordelijke Haagse eer.

Redactie: Roeland Gelink