ADO vrouwen openen seizoen met doelpuntloos gelijkspel tegen PSV

De vrouwen van ADO Den Haag kwamen vrijdagavond voor de eerste keer in actie voor de competitie. In dit duel voor de Azerion Eredivisie kwamen de PSV vrouwen in het Bingoal Stadion op bezoek. De bezoekers uit de Lichtstad waren het seizoen voortvarend begonnen door vorige week op eigen veld Telstar met 5 – 0 te verslaan.

Geen doelpunten

De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was zonder doelpunten (0 – 0)

1e Helft

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Al na 5 minuten had de Haagse ploeg op voorsprong vijfmoeten komen. Een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant door Daniële Noordermeer belandde voor de voeten van spits Lobke Loonen maar haar inzet in de zestien van de bezoekers verdween over het doel. Nauwelijks een paar minuten later kreeg PSV de kans op een treffer maar de scherpe voorzet kon net niet worden ingetikt door een aanvaller van de Eindhovenaren. Hierna nam de druk van de thuisploeg op de helft van de bezoekers af en ook de Brabanders lukte het niet om echt gevaarlijk te worden. Na ruim een half uur mocht Nikki IJzerman een corner nemen waarna er een scrimmage ontstond voor het doel van de ploeg uit Brabant maar de trekker overhalen door de Haagse vrouwen lukte niet.

Afgekeurde goal

Na een kleine veertig minuten kreeg de thuisploeg op zo’n kleine twintig meter een vrije trap te nemen vanwege gevaarlijk spel door Lisan Alkemade de keeper van de Brabanders. Linksback Kayra Neleman joeg de bal als een streep in de bovenhoek maar zag te laat dat scheidsrechter Lana van Laere een indirecte vrije trap had aangegeven.  Op slag van rust stelde Nikki IJzerman de doelvrouw van de bezoekers nog op de proef met een afstandsschot maar de laatste tikte de bal over de lat.

2e Helft

Na de thee met twee ongewijzigde teams viel er niet echt veel meer te beleven. Met de nodige wissels aan beide kanten probeerde de trainers nog wat te forceren maar het mocht niet meer baten. Echt grote kansen deden zich niet meer voor behoudens een uitstekende redding vlak voor tijd door Barbara Lorsheyd die een vrije trap knap uit haar doel wist te tikken.

Debuut

Bij de ploeg uit de Hofstad maakte Anne van Egmond vlak voor tijd nog haar debuut door Manon van Raay te vervangen.

Eerstvolgende thuiswedstrijd

De eerstvolgende wedstrijd die op het programma staat is op zaterdag 30 september als de vrouwen van PEC Zwolle op bezoek komen.Karakteristieken

ADO Den Haag – PSV  :   0 – 0

Scheidsrechter : Lana van Laere

Gele kaarten:  v.Oosten (ADO Den Haag), Bross (PSV)

Toeschouwers : 1.080

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk, Noordermeer, Nelemans, Raaijmakers, VandeVelde, Loonen (68/Dankelman), v.Oosten, v.Raay (84/v.Egmond), IJzerman, v.d.Wal

Opstelling PSV : Alkemade, Hendriks, Bross, Hulswit(66/Snellenberg), Worm, Smits (66/Kaagman) Coolen, Riley (80/Stoit), Strik (89/Verheijen), Nijstad, Ripa (89/Dessing)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Richard de Vos