Typisch Haags coachend trainersduo Havermans & Mohammad ziet ZVV Den Haag pas in de tweede helft excelleren en meerdere keren het gapende Zeeuwse doel te vinden

Het ontbrak de Haagse ploeg in de eerste part van de eerste thuiswedstrijd aan de nodige handelingssnelheid, accuratesse en bovenal gretigheid. In tegenstelling tot ZVV Middelburg leek de thuisploeg wat apathisch en soms ook ongeconcentreerd. Ook ging men heel nonchalant om met de legio kansen na de mooie openingstreffer van Sabrina Pufflijk.

Het bleef (te) lang 1-0 waardoor de “Zeeuwse meisjes” zelf ook voldoende kansen creëerden en kansen kregen en gevaarlijk werden. Het was aan de (wederom) uitblinkende Haagse goalie Lisa Franken dat ZVV Middelburg onder leiding van toptalent Esmee van den Berge niet snel langszij kwam. Met de schamele 1-0 voorsprong zocht men met wat chagrijn de kleedkamers op.

Het was dan ook ‘headcoach’ René Havermans die een donderspeech losliet in de catacomben.

Een veel gretiger ZVV Den Haag liet in de 2e helft eindelijk haar tanden zien. De soms vloeiend ogende combinaties en kansen werden eindelijk succesvol afgerond.

ZVV Middelburg kon het hoge tempo niet meer bijbenen. De Haagse ploeg liep dan ook snel uit naar een ruime zevenklapper, 7-1 door 2 doelpunten van Priscilla de Vos, eenmaal Lara Notenboom, de 2e van Sabrina Pufflijk en ook Larissa Boerenstam trof 2 keer het Zeeuwse doel. Havermans en Mohammad waren dan ook tevreden over het behaalde resultaat maar niet over het vertoonde spel in met name de eerste helft. De drie punten zijn binnen. Dat dan weer wel.

Volgende week wacht een tegenstander van een zwaarder kaliber. Dan zal gretigheid vanaf de start van de wedstrijd de corebusiness moeten zijn van de winnende ploeg uit de hofstad!