ADO Den Haag vrouwen stelt in eigen huis teleur tegen PEC Zwolle vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben thuis tegen de vrouwen van PEC Zwolle een teleurstellende 1 – 2 nederlaag geleden. Bij rust had de thuisploeg nog een 1 – 0 voorsprong. De thuisploeg die in haar eerste competitiewedstrijd twee weken geleden tegen PSV Eindhoven na een goede eerste helft en een wat mindere tweede helft nog een punt pakten (0 – 0) waren zaterdagmiddag geen schim van de ploeg die de Eindhovenaren het leven zo zuur maakten.

1e Helft

De ploeg van het trainersduo Vos/Scholte begon nog goed aan de wedstrijd door in de 12e minuut op voorsprong te komen. Uit een corner van Nikki IJzerman was het de mee opgekomen Pleun Raaijmakers die met het hoofd en hand de score openbrak (1 – 0). Zo’n tien minuten later verzuimde Lobke Loonen om een uitstekende voorzet van Kayra Nelemans (speelde haar 100e wedstrijd voor de rood/groenen) goed aan te nemen anders was de stand wellicht op 2 – 0 gekomen. De bezoekers deden zeker niet onder voor de thuisploeg en een voorzet van Inske Weiman na krap een half uur spelen werd niet door de Zwolse aanvallers op juiste waarde ingeschat anders was de stand weer gelijk getrokken. De ploeg uit het Oosten bleef de bovenliggende partij en de Haagse aanvallers slaagden er niet in om echt gevaarlijk te worden. Met de 1 – 0 zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Met Vanessa Susanna voor Louise van Oosten begon de thuisploeg aan de tweede helft. Na een vrije trap van Daniëlle Noordermeer in het begin na de hervatting kreeg Manon van Raay de bal voor haar voeten maar haar inzet verdween over het Zwolse doel.

Geen druk

Een paar minuten later viel de gelijkmaker. Na balbezit voor de thuisploeg werd de bal onnodig ingeleverd en kon Weiman die zonder dat haar een strobreed in de weg werd gelegd de zestien inkomen en vrij uithalen haar schot verdween in de verre bovenhoek waarbij Barbara Lorsheyd er ogenschijnlijk vanuit ging dat de bal naast zou gaan (1 – 1). De thuisploeg probeerde hierna weer het initiatief te pakken maar de bezoekers waren veel feller en zaten er kort op. Ondanks wat wissels die de technische staf had ingebracht resulteerde dat niet echt in een wijziging van het spelbeeld.

Koude douche

Uiteindelijk waren het de gasten die in de tweede minuut van de in totaal vijf minuten aangegeven blessuretijd toch nog de volle winst pakten. De ingevallen Britt Udink schoot, er was opnieuw geen druk op de bal, de bal op de lat en Bo van Egmond was er als de kippen bij om met het hoofd de eindstand van 1- 2 op het scorebord te zetten.    Statistieken

ADO Den Haag vrouwen- PEC Zwolle vrouwen : 1 – 2 (1 – 0)

Scoreverloop : 12e min. 1 – 0 Raaijmakers, 55e min. 1 – 1 Weiman, 90+2 min. 1 – 2 v.Egmond

Gele kaarten : Weiman, Buikema (PEC Zwolle)

Scheidsrechter : Koen Molenaar

Toeschouwers : 250

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk (84/Douma), Noordermeer, Raaijmakers, Nelemans, v.Oosten (46/Susanna), Loonen, v.Raay (84/Abali, Dankelman (73/Stoop), IJzerman (73/Eijken),  v.d.Wal


Opstelling PEC Zwolle: v.d.Flier, Dijsselhof, Linder (46/Davelaar), Pruim, Kerkhof, Maatman (46/Udink), V.Egmond, Kemper (74/Kroezen), Buikema, Weiman, Zuidberg (59/v.Vugt)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo