Probleemloze avond voor ADO Den Haag in de Geusselt in Maastricht

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Telstar ging ADO Den Haag vrijdagavond op bezoek bij MVV Maastricht. De Hagenaars kenden een probleemloze avond in de Geusselt in Maastricht. Bij rust stond de eindstand al op het scorebord (0 – 3).

Bij de bezoekers was er ten opzichte van de wedstrijd tegen Telstar één wijziging doorgevoerd. Asante keerde terug in de basis wat ten koste ging van Justin Ché.

Steunbetuiging Hugo Wentges

Bij de warming-up droegen de spelers een tshirt waarop de tekst stond : Hugo sterkte. Dit om de geblesseerde doelman een hart onder de riem te steken die zoals bekend maanden uit de roulatie zal zijn.    

Bliksemstart

De ploeg van trainer Darije Kalezić kende een bliksemstart in de Geusselt. Al na drie minuten lag de bal al achter doelman Romain Matthys in het net van de thuisclub. Uit een corner van Daryl van Mieghem (het bekende recept !) werd door Jort van der Sande met het hoofd de 0 – 1 aangetekend. Zes minuten later stond Van Mieghem opnieuw aan de basis van een Haags doelpunt, hij zette Henri Koudossou vrij voor het doel en de Duitser scoorde vervolgens zijn eerste treffer in Haagse dienst en bracht de 0 – 2 op het scorebord. De thuisploeg die al voorafgaand aan de aftrap drie nederlagen op rij had geleden was zichtbaar aangeslagen door de bliksemstart van de ploeg uit de Hofstad en kwamen deze mokerslag in het restant van de wedstrijd dan ook niet meer te boven. Een droomstart derhalve voor de bezoekers die na twintig minuten nog wel even schrokken toen Bart van Hintum de bal in eigen doel werkte. De assistent-scheidsrechter verstoorde het feestje voor de Maastrichtenaren door te vlaggen voor buitenspel wat voorafging aan de eigen goal.

Genadeklap

ADO Den Haag bleef duidelijk de bovenliggende partij en breidde een kleine vijf minuten voor het rustsignaal  de stand uit naar 0 – 3 . Van Mieghem  schoot na twee assists, nu zelf binnen na een perfecte assist van Van der Sande.      

2e Helft

Na rust probeerde de thuisploeg onder aansturing van de fanatieke thuissupporters de bezoekers meer onder druk te zetten maar tot grote kansen leidde dit offensief niet. Alleen Koen Kostons probeerde het van afstand maar op zijn inzet hoefde doelman Kilian Nikiema niet in actie te komen. De ploeg van Kalezić liet zich  amper meer zien voor het doel van de thuisploeg en kwam ook niet echt meer in de problemen. In de slotfase kregen de Hagenaars nog de nodige kansen maar doelpunten vielen er niet meer. ADO Den Haag is nu al zes wedstrijden op rij ongeslagen.          

Tweede plaats in KKD

De Hagenaars zijn in de stand nu opgeklommen naar de tweede plaats achter koploper Roda JC.

TOP Oss

In de eerstvolgende wedstrijd komende vrijdag 6 oktober, aanvang: 20.00 uur komt TOP Oss met oud-ADO trainer Ruud Brood op bezoek in het Bingoal Stadion

Karakteristieken

MVV Maastricht – ADO Den Haag  : 0 – 3   ( 0 – 3)

Scoreverloop : 3e min. 0 – 1 v.d.Sande, 9e min. 0 – 2 Koudossou, 41e min. 0 – 3 v.Mieghem

  
Gele kaarten : Asante, Sürmeli (ADO Den Haag)

Scheidsrechter :  Martijn Vos

Toeschouwers : 5.659

Opstelling MVV Maastricht : Matthys, Schenk, El Basri (66/Labylle), Aktaş, Zeegers (86/Sy), Souren, Kleinen (85/Penders), Taşçi (46/Livramento), Smeets, Slegers (46/Remans), Kostons


Opstelling ADO Den Haag : Nikiema, Waem, v.Hintum, v.Mieghem (88/Che), Klas , Veerman, v.d.Sande,  Koudossou , Ideho (61/Hamdaoui) Asante, Sürmeli (90+2/Gustina)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl