VCC als enige nog ongeslagen in de Topklasse Cricket na overwinning op HBS

Hoewel een 40 run overwinning er op papier wellicht eenvoudig uitziet, waren er onverwacht tot het einde toch kansen voor HBS. Het wicket van Walbrugh beroofde HBS echter van zijn slagkracht en daarmee van de hoop op een stunt tegen VCC.

Craeyenhout is niet een al te groot cricketveld en daarmee ligt er altijd wel de verwachting van hoge totalen. Na de door VCC gewonnen toss en de keuze om eerst te gaan batten, gingen de openers Gigani en Levitt voortvarend van start en na 10 overs stond er al 52 runs op de borden. Kort daarna moest Gigani naar kant, maar met Croes als partner bouwde Levitt aan een prachtig partnership van 139 runs. Daarbij scoorde hij onderweg zijn eerste officiĆ«le century van het seizoen, alvorens op 104 te moeten capituleren in de 33e over. Intussen had VCC al wel 193 runs op de borden. De laatste 17 overs beloofde nog wat vuurwerk en dat kwam er ook. Met name Engelbrecht (32, strike rate 168) en Musa Ahmad (53) deden een forse duit in het zakje, dat uiteindelijk 324 runs bevatte na 50 overs.

De strategie voor VCC leek na de lunch duidelijk: toppers Walbrugh en Barresi niet in hun spel laten komen en bij voorkeur zo snel mogelijk inrekenen. Dat lukte met name door een tactische zet van HBS niet direct. De toppers bleven nog even aan de kant en anderen mochten het nieuwe van de bal afhalen. Met name Mason liet zich niet onbetuigd en met prachtige schoten wist hij tegen de sterke Voorburgse aanval 68 runs te scoren. Pas in de 14e over kwam Walbrugh op een score van 85 in het veld. De Zuidafrikaanse topper liet zien waar hij zijn reputatie aan verdiend heeft, want met prachtig batten (6×4, 6×6) wist hij de score in een rap tempo te verhogen. In de 41e over had HBS 229 runs. Nog 9 overs en 100 runs: de Voorburgse aanhang hield zijn adem in, want Walbrugh had dit eerder gedaan. Hij raakte alleen langzaam al zijn partners kwijt en het was dus zaak dat hij aan strike zou blijven. Toen hij in de 46e over op een stand van 284 een wanhoopspoging deed om een onmogelijke run te lopen om te kunnen blijven batten, zorgde goed veldwerk van VCC voor een run out. 1 bal later was de overwinning voor de blauw-rode brigade een feit. Al met al toch nog ruim, maar er was toch ook wel van enige opluchting sprake bij de Voorburgers. Volgende week zaterdag speelt VCC thuis tegen de landskampioen van 2021, het Rotterdamse Punjab.

VCC blijft door de overwinning aan kop in de Topklasse Cricket en zag alle directe concurrenten voor de koppositie punten morsen.

Stand aan kop:

  1. VCC 4-8
  2. VOC 3-4
  3. Sparta 3-4

Redactie: Richard de Lange
Foto (VCC): Mees van Vliet (VCC) bowlt naar Tayo Walbrugh (HBS)