Ruime overwinning HRC op Haarlem

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie en de opmaat naar de halve finales; de nrs. 1-4 hadden ongetwijfeld gerekend en hun huiswerk gemaakt. HRC starte met een sterke 3/4 en een behoudende voorwaartse line terwijl er ca. 4 vrij bepalende spelers van Haarlem ontbraken. Die sterke 3/4 line op van de huisclub betaalde zich meteen uit. In 2de minuut en try voor HRC door Siem Noorman David Weersma converteerde betrouwbaar. 7-0. Dat David lekker opschot leek klerk ookin 9de minuut toen zijn penalty kick door tussen de palen verdween 10-0. In 13de minuut volgde de try van Niels Kühn en ook die conversie was opnieuw goed. 17-0. In de

21 ste minuut dupliceerde beide heren dat 24-0 en in de 25ste minuut was het Kris Franken vanuit de maul zonder conversie 29-0. De try van Castor Magis in de 29ste minuut verdween wel weer keurig  tussen de palen 36-0. In 31ste minuut was het Lorenzo Groos die een mooie aanval af rondde met een try en ook die en de conversie verdween weer tussen de palen. 43-0. Voor rust volgden er nog 1 try met conversie (43-7) en op slag van rust – 40ste minuut – opnieuw een try vanuit de maul door Kris Franken. De conversie ging tegen de paal zodat HRC met een comfortabele 48-7 de rust in ging.

Na de rust deed Haarlem wat terug in 8ste minuut try + conversie (48-14) in leek de thuisclub even op de lauweren te rusten . Maar in 16de minuut was het Bjorn Dollman dit het meer vertrouwde spelbeeld herstelde: na een schitterende dummy, drukte hij een try en Lorenzo Groos kickte de conversie tussen de palen. 55-14. In de 20ste minuut gingen de heren op repeat waarbij Bjorn de try drukte maar de conversie  helaas werd gemist. 60-14. Met 7 minuut meer op de klok was het de beurt aan Dominique Kühn en Lorenzo kickte de conversie weer raak 67-14. In 29ste minuut scoorde Amir Rademaker zijn try die vervolgens door Lorenzo weer werd geconverteerd. 74-14 en 3 minuten later was het de beurt aan Tom Hijdra en Lorenzo (81-14). Het slot according was voor de Benjamin van het team Kees de Bruin (zonder conversie). Daarmee zette de thuisclub weer een signatuur winst van 86-14 neer, want als ze winnen winnen ze vaak ruim!